image-3
Lønn

Tariffoppgjøret 2021

Tariffoppgjøret 2021 er et mellomoppgjør. Da forhandler man kun om lønn.
AVRedaksjonen
26. april, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

KS-området

21. april klokken 12 startet lønnsforhandlingene i kommunesektoren. Akademikerne gikk inn i forhandlingene med krav om reallønnsvekst.

30. april brøt Akademikerne forhandlingene, og oppgjøret gikk til mekling hos Riksmekler med frist 26. mai klokken 24.

Akademikerne aksepterte meklers forslag til løsning, men Norsk Lektorlag sa nei.

Meklingsforslaget ble behandlet av sentralstyret i samråd med fylkeslederne innen 4. juni. Riksmeklers frist for å gi beskjed om man aksepterte eller avvise meklers forslag, var 4. juni kl. 12. Norsk Lektorlag avviste forslaget og gikk dermed i streik.

Første streikedag var tirsdag 8. juni 2021. Norsk Lektorlag streiket da alene siden Unio-streiken var stoppet av tvungen lønnsnemnd.

Fredag ettermiddag 11. juni kalte Riksmekler Norsk Lektorlag og KS inn til samtale. Lektorlaget besluttet å avslutte streiken.

Oslo kommune

23. april startet forhandlingene i Oslo kommune. Akademikerne gikk inn i forhandlingene med krav om reallønnsvekst.

30. april brøt Akademikerne forhandlingene, og oppgjøret gikk til Riksmekler med frist for å bli enige 26. mai klokken 24.

Akademikerne aksepterte meklers forslag til løsning, men Norsk Lektorlag sa nei.

Meklingsforslaget ble behandlet av sentralstyret i samråd med fylkeslederne innen 17. juni. Lektorlaget besluttet å akseptere meklers forslag til løsning.

Staten

26. april startet lønnsoppgjøret i statlig sektor. Også her gikk Akademikerne inn i forhandlingene med krav om reallønnsvekst.

30. april brøt Akademikerne forhandlingene, og oppgjøret gikk til Riksmekler med frist for å bli enige 26. mai klokken 24.

Staten og Akademikerne ble enige om årets lønnsoppgjør, 17 timer på overtid, 27. mai.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
tariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Vil du stå i jobb lenge? Se opp for samordningsfella!
Hvis du vil fortsette å jobbe etter du har fylt 67 år, må du sjekke hva som skjer med pensjonen din. Du kan tape penger på å jobbe lenge.
Lønn
Dette skal du tjene som lektor i Oslo kommune
Oslo kommune har et helt eget lønnssystem for lærere og lektorer som avviker fra de andre kommunene, men i praksis er ikke forskjellene så veldig store.
Lønn
Dette skal du tjene som ansatt i staten
Det statlige tariffområdet omfatter Norsk Lektorlags medlemmer som er ansatt i statlig sektor. Hva du skal ha i lønn, avhenger av hvor du er ansatt.