Lektorstudenter i kollokviearbeid.
Foto: Eva Rose
Lektorstudentene

Dette får du som studentmedlem

Er du lektor- eller PPU-student? Da bør du bli studentmedlem i fagforeningen som setter lektorene først.
AVRedaksjonen
01. august, 2023

Lektorstudentene er studentorganisasjonen til Norsk Lektorlag. Som medlem hos oss får du en organisasjon i ryggen som er opptatt av at det skal lønne seg med faglig tyngde.

Medlemskapet er gratis så lenge du er student!

Medlemsfordeler deg som er student

Du får gratis medlemskap hele studietiden

Som student er det gratis å være medlem i Norsk Lektorlag og vår studentorganisasjon Lektorstudentene. Det er ingen forpliktelser knyttet til medlemskapet.

Det første året som yrkesaktivt medlem etter du er ferdig med studiene er også gratis!

Gode bank- og forsikringsavtaler for lektorstudenter

Som studentmedlem har du mulighet til å benytte våre medlemstilbud, blant annet gode bank- og forsikringsavtaler.

I Handelsbanken får du gode medlemsfordeler:

I Storebrand får du en forsikringspakke spesialtilpasset studenter, som er en samlet reise-, ulykke- og innboforsikring. Med denne har du også avbestillingsforsikring og ulykkesdekning.

I tillegg får du som lektorstudentmedlem gratis PC/Mac-forsikring!

Tre timer gratis privatjuridisk bistand

Du som er medlem i Lektorlagstudentene får tre timer gratis rådgivning hos Advokatfirmaet Nova per år. Du velger selv hvilken form (fysisk møte, telefon og/eller skriftlig). Dette gjelder privatrettslige spørsmål som tvisteløsninger, arverett o.a.

Utover de tre gratis timene, får du rabattert pris på 1400 kroner eks. mva. per time.

Lektorbladet med relevant skolestoff

Lektorbladet er vårt medlemsblad, og sendes direkte hjem til deg seks ganger i året. I bladet kan du lese om fag, kultur og utdanning, med stoff som er spesielt aktuelt for deg som skal jobbe i ungdomsskolen eller videregående.

Råd og tips om lønn og arbeidskontrakt

Våre rådgivere kjenner skolen, tariffsystemet og avtaleverket som gjelder for deg som skal jobbe i skolen. Som medlem i Lektorstudentene kan du ta kontakt med oss for å få tips og råd når du skal skrive arbeidskontrakt. Du kan også få svar svar på dine spørsmål om lønn og tariff.

Ta kontakt på e-post: post@norsklektorlag.no

Studentlag på ditt studiested

På de fleste studiesteder med lektorutdanning har Lektorstudentene eget studentlag som arrangerer faglige kurs og sosiale sammenkomster for deg som skal bli lektor. Disse arrangementene er gratis for deg som er medlem. Studentlagene bidrar til felles lektoridentitet på tvers av ulike årskull og fag.

Hvis du vil være med og påvirke kvaliteten på studiet ditt og utvikle gode faglig-sosiale tilbud, kan du engasjere deg i ditt studentlag, eller starte et om det ikke allerede finnes.

Lektorstudentenes nasjonale styre

Lederen av studentlaget på hvert studiested er med i det nasjonale studentstyret. Studentstyret utveksler erfaringer, diskuterer problemstillinger som er viktige for lektorstudenter, og kommer med innspill til Norsk Lektorlag. Studentstyret velger en fast studentobservatør til sentralstyret i Norsk Lektorlag.

Klikk her for å melde deg inn i Lektorlaget

Våre studentlag arrangerer faglige kurs og sosiale arrangementer for deg som går lektorutdanningen og PPU. (Foto: Roger Johnsen, på studentarrangement ved UiT)

se mer innhold fra kategorien

Lektorstudentene

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorstudentene
Veiledning – hva har du krav på?
Hva kan du forvente av veiledning som nyutdannet nyansatt lektor? En god del, faktisk!
Lektorstudentene
Lektorstudentenes studentpolitiske program
Lektorstudentene er studentorganisasjonen til Norsk Lektorlag.
Lektorstudentene
Fersk i jobben? Be om hjelp!
Overgangen fra studentliv til klasserommet kan føles knallhard. Etter to år i jobben har lektor Sigrun Eggereide tre tips og én oppfordring til nyutdannede lektorer.