image-5
Lønn

KS-området: Lektorlaget sa nei, Akademikerne sa ja

Akademikerne har anbefalt meklingsforslaget i kommunenes lønnsoppgjør. Norsk Lektorlag stemte likevel nei til forslaget som nå skal behandles av sentralstyret.
AVRedaksjonen
27. mai, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Helle Christin Nyhuus, Lektorlagets første nestleder, er skuffet over meklingsresultatet for lektorene.

– Vi forventet langt bedre lønnsvekst for lektorene. Derfor sa vi nei til riksmeklers forslag, sier Nyhuus.

Nå skal saken opp i sentralstyret som må svare Riksmekler innen fristen 4. juni. Det betyr at Lektorlaget kan være i streik fra mandag 7. juni.

Formelt har Akademikerne anbefalt resultatet i meklingen. Norsk Lektorlag stemte som eneste forening nei til resultatet som nå skal behandles av Lektorlagets sentralstyre. Faller de ned på nei, går Lektorlaget ut i streik alene, tidligst fra mandag 7. juni på grunn av Riksmeklers frist.

Vi kommer tilbake med mer utfyllende informasjon.

Norsk Lektorlags leder Rita Helgesen er sykmeldt på grunn av en brukket skulder. Derfor uttaler 1. nestleder Helle Christin Nyhuus seg nå under lønnsoppgjøret.

Foto: Thomas Eckhoff

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...