image-3
Lønn

Tariffoppgjøret 2020

Tariffoppgjøret 2020 var et hovedoppgjør. Da forhandles det om både økonomi og innholdet i avtaleverket. Oppgjøret ble utsatt fra mai på grunn av korona-pandemien.
AVRedaksjonen
07. september, 2020

KS-området

KS- området dekker fylkeskommunene og alle kommuner unntatt Oslo.

Frist for avslutning av oppgjøret var 15. september kl. 24.00. Dersom partene ikke blir enige, går oppgjøret til megling. Da kobles Riksmekleren inn, og den videre prosessen avgjør om det blir enighet eller streik.

Akademikerne brøt forhandlingene i KS som eneste arbeidstakerorganisasjon. Meglingen startet 13. oktober.

Akademikerne valgte å anbefale tilbudet fra KS i meglingen natt til torsdag 16. oktober. Akademikernes medlemsforeninger tok endelig stilling til meglingsforslaget innen 23. oktober klokken 15.00. Forslaget ble akseptert.

Oslo kommune

Oslo kommune har er et eget tariffområde og har dermed et eget avtaleverk.

Frist for avslutning av oppgjøret var 15. september kl. 24.00. Dersom partene ikke blir enige, går oppgjøret til megling. Da kobles Riksmekleren inn, og den videre prosessen avgjør om det blir enighet eller streik.

Akademikerne brøt forhandlingene med Oslo kommune sammen med YS, LO og Unio 15. september. Meglingsinnspurten med Oslo kommune startet mandag 12. oktober klokken 13. Akademikerne kom natt til torsdag 16. oktober til enighet med Oslo kommune.

Akademikernes medlemsforeninger skulle ta endelig stilling til meglingsforslaget innen 10. desember klokken 12.00. Forslaget ble akseptert.

Stat

Frist for avslutning av oppgjøret var 15. september kl. 24.00. Dersom partene ikke ble enige, skulle oppgjøret gå til megling. Da kobles Riksmekleren inn, og den videre prosessen avgjør om det blir enighet eller streik.

Meglingen i stat startet mandag 12. oktober og hadde frist 14. oktober midnatt. Natt til 15. oktober ble partene enige.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjørtariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Vil du stå i jobb lenge? Se opp for samordningsfella!
Hvis du vil fortsette å jobbe etter du har fylt 67 år, må du sjekke hva som skjer med pensjonen din. Du kan tape penger på å jobbe lenge.
Lønn
Dette skal du tjene som lektor i Oslo kommune
Oslo kommune har et helt eget lønnssystem for lærere og lektorer som avviker fra de andre kommunene, men i praksis er ikke forskjellene så veldig store.
Lønn
Dette skal du tjene som ansatt i staten
Det statlige tariffområdet omfatter Norsk Lektorlags medlemmer som er ansatt i statlig sektor. Hva du skal ha i lønn, avhenger av hvor du er ansatt.