image-5
Lønn

Meglingen i tariffoppgjøret har startet

Akademikerne brøt forhandlingene i både stat, kommunesektoren og i Oslo i årets tariffoppgjør. 23. september startet meglingen. Årets oppgjør er spesielt vanskelig på grunn av korona-pandemien.
AVRedaksjonen
23. september, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Akademikerne var eneste arbeidstakerorganisasjon som ikke oppnådde enighet med KS i kommuneoppgjøret. Partene møttes 23. september klokken 12 hos Riksmekleren for meglingsstart.

Lektorlagets leder Rita Helgesen var ved forhandlingsbruddet natt til 16. september skuffet over at KS’ ikke ville møte lektorenes krav, verken økonomiske krav eller kravet om systemendring.

Frist 15. oktober

Partene i staten møttes hos Riksmekler 23. september klokken 10 for å planlegge meglingsforløpet. En samlet arbeidstakerside brøt forhandlingene 14. september.

Meklingsoppstart i Oslo kommune var 23. september klokken 14. Også her er er alle fire arbeidstakerorganisasjonene i brudd.

Fristen for å komme til enighet er ved midnatt natt til 15. oktober for alle de tre oppgjørene.

– Det blir tøffe runder i meglingen, sier Rita Helgesen.

Hva er megling?

Hvis partene i tariffoppgjøret ikke greier å bli enige i forhandlingene, kan det bli streik – men ikke før partene har prøvd megling. Det er Riksmekleren som megler i interessetvister mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerforeningene.

Dersom man tror partene kan bli enige, legger megler forslag til løsning. Partene kan da velge å si ja eller vrake forslaget og gå til streik.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
tariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Lønn
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Nyheter
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...