image-8
Lønn

Meglingen i tariffoppgjøret har startet

Akademikerne brøt forhandlingene i både stat, kommunesektoren og i Oslo i årets tariffoppgjør. 23. september startet meglingen. Årets oppgjør er spesielt vanskelig på grunn av korona-pandemien.
AVRedaksjonen
23. september, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Akademikerne var eneste arbeidstakerorganisasjon som ikke oppnådde enighet med KS i kommuneoppgjøret. Partene møttes 23. september klokken 12 hos Riksmekleren for meglingsstart.

Lektorlagets leder Rita Helgesen var ved forhandlingsbruddet natt til 16. september skuffet over at KS’ ikke ville møte lektorenes krav, verken økonomiske krav eller kravet om systemendring.

Frist 15. oktober

Partene i staten møttes hos Riksmekler 23. september klokken 10 for å planlegge meglingsforløpet. En samlet arbeidstakerside brøt forhandlingene 14. september.

Meklingsoppstart i Oslo kommune var 23. september klokken 14. Også her er er alle fire arbeidstakerorganisasjonene i brudd.

Fristen for å komme til enighet er ved midnatt natt til 15. oktober for alle de tre oppgjørene.

– Det blir tøffe runder i meglingen, sier Rita Helgesen.

Hva er megling?

Hvis partene i tariffoppgjøret ikke greier å bli enige i forhandlingene, kan det bli streik – men ikke før partene har prøvd megling. Det er Riksmekleren som megler i interessetvister mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerforeningene.

Dersom man tror partene kan bli enige, legger megler forslag til løsning. Partene kan da velge å si ja eller vrake forslaget og gå til streik.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
tariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...