Lønn

Tariffoppgjøret 2017

Tariffoppgjøret i 2017 er et mellomoppgjør. Det innebærer at det kun kan forhandles om økonomi.
AVRedaksjonen
29. mars, 2017

KS

Forhandlingsstart: 27. april. I KS-området ble store deler av økonomien for 2017 bestemt i 2016 da partene kom til enighet om en lønnsregulering på 2,0% per 1.8.2017, og en pott på 0,9% til lokale forhandlinger per 1.9.2017. Dette betyr at 2,2 % av rammen allerede er avtalt, men siden frontfaget endte på 2,4 %, kan det bli tilført friske midler.

Oslo kommune

Forhandlingsstart : 25. april

 

Stat

I 2016 ble avtalt en todelt innfasing av nytt lønns- og forhandlingssystem, hvor fase to skal gjennomføres i tariffoppgjøret 2017. Det vil derfor også være nødvendig å gjøre endringer i hovedtariffavtalen. Resultatet i frontfaget på 2,4 % vil være normgivende for oppgjøret i staten.

Frist for avslutning av mellomoppgjøret er torsdag 30. april kl. 24.00. Dersom partene ikke blir enige, går oppgjøret til megling. Da kobles Riksmekleren inn, og den videre prosessen avgjør om det blir enighet eller streik.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
tariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Vil du stå i jobb lenge? Se opp for samordningsfella!
Hvis du vil fortsette å jobbe etter du har fylt 67 år, må du sjekke hva som skjer med pensjonen din. Du kan tape penger på å jobbe lenge.
Lønn
Dette skal du tjene som lektor i Oslo kommune
Oslo kommune har et helt eget lønnssystem for lærere og lektorer som avviker fra de andre kommunene, men i praksis er ikke forskjellene så veldig store.
Lønn
Dette skal du tjene som ansatt i staten
Det statlige tariffområdet omfatter Norsk Lektorlags medlemmer som er ansatt i statlig sektor. Hva du skal ha i lønn, avhenger av hvor du er ansatt.