image-8
Lønn

Lønnsoppgjøret i stat har startet: Akademikerne forventer at staten følger opp forpliktelser

- Moderniseringen av tariffavtalen må fullføres i år. Det er viktig for at staten skal fortsette å være en attraktiv arbeidsplass, sier Anders Kvam, leder i Akademikerne stat.
AVRedaksjonen
30. mars, 2017
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

 

 

Anders Kvam, leder Akademikerne stat

Under fjorårets oppgjør inngikk Akademikerne en avtale med staten som innebærer at all lønnsfordeling flyttes fra nasjonalt nivå og ut til de enkelte statlige virksomhetene. I dag leverte arbeidstakerorganisasjonene sine krav til årets mellomoppgjør.

– Fjorårets modernisering av lønnspolitikken var et skritt i riktig retning – men helt nødvendige endringer gjenstår. Vi forventer at staten følger opp sine forpliktelser som avtalt, sier Kvam.

Statens oppgaver blir stadig mer krevende, og man er nødt til å jobbe enda smartere.

– Våre krav er nødvendige grep for å tiltrekke seg den riktige kompetansen i statlige virksomheter og dermed kunne tilby gode, solide tjenester til befolkningen.

Akademikernes hovedkrav i oppgjøret er:

  • A-lønnstabellen med lønnstrinn utgår. Lønn oppgis som årslønn.
  • Lønnsrammer, lønnsspenn, lønnsplaner, stillingskoder og stillingsbetegnelser utgår. De lokale parter tar via sin lønnspolitikk stilling til hvilke stillingsbetegnelser eller arbeidstitler det er hensiktsmessig å benytte i virksomheten.

Forhandlingene skal være sluttført innen 1. mai.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Anders Kvam, forhandlingsleder, Akademikerne stat mob. 932 59 591
Christine Rian Johannessen, kommunikasjonssjef, Akademikerne mob. 977 475 07

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...