image-0
Lønn

Oslo kommune henger etter i lønnspolitikken

Lønnssystemet i Oslo kommune må gi lektorene bedre uttelling, sier forhandlingsansvarlig Tonje Leborg ved starten av mellomoppgjøret 2017 i Oslo kommune. Akademikerne har et tydelig krav til kommunen: All lønn fordeles lokalt.
AVRedaksjonen
26. april, 2017
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Statens beregninger viser at lektorene taper terreng lønnsmessig blant høyt utdannede. Derfor vil vi endre lønnssystemet slik at attraktivt, høyt utdannet undervisningspersonale får konkurransedyktige vilkår, sier lektor Tonje Leborg, som er forhandlingsansvarlig for Norsk Lektorlags medlemmer i Oslo kommune. Dette bekreftes av Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff:

– Dagens lønnssystem er utdatert og Oslo er nå det eneste området der lønnen forhandles sentralt for Akademikernes medlemmer. Det er på høy tid med en endring også i Oslo, – som nå henger etter i lønnspolitikken, sier Graff. Lønnsforhandlingene må flyttes ut i de enkelte bydelene og etatene. Dette er nødvendig for å sikre høy kompetanse i kommunen – og dermed byens velferdstjenester. 

Akademikerne har over flere år krevd at lønnsforhandlingene skal skje lokalt. Med unntak av undervisningspersonale, har resten av kommune-Norge lokale forhandlinger – og i fjor kom man til enighet om en tilsvarende forenkling og modernisering av systemet i staten. 

– I KS-området ser våre forhandlere tydelig hvordan lokale forhandlinger gir bedre lønnsvekst, sier Tonje Leborg.

– For å tiltrekke seg og beholde flinke medarbeidere må de lokale lederne selv få ansvar for lønnsforhandlingene. De ulike etatene og bydelene kjenner sine behov best, og lønn er et viktig virkemiddel for å sikre høy kompetanse. Sterke fagmiljøer gir Oslos befolkning gode offentlige tjenester, avslutter Graff.  

Forhandlingene skal være sluttført innen 1. mai.    

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...