image-9
Lønn

Oslo kommune henger etter i lønnspolitikken

Lønnssystemet i Oslo kommune må gi lektorene bedre uttelling, sier forhandlingsansvarlig Tonje Leborg ved starten av mellomoppgjøret 2017 i Oslo kommune. Akademikerne har et tydelig krav til kommunen: All lønn fordeles lokalt.
AVRedaksjonen
26. april, 2017
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Statens beregninger viser at lektorene taper terreng lønnsmessig blant høyt utdannede. Derfor vil vi endre lønnssystemet slik at attraktivt, høyt utdannet undervisningspersonale får konkurransedyktige vilkår, sier lektor Tonje Leborg, som er forhandlingsansvarlig for Norsk Lektorlags medlemmer i Oslo kommune. Dette bekreftes av Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff:

– Dagens lønnssystem er utdatert og Oslo er nå det eneste området der lønnen forhandles sentralt for Akademikernes medlemmer. Det er på høy tid med en endring også i Oslo, – som nå henger etter i lønnspolitikken, sier Graff. Lønnsforhandlingene må flyttes ut i de enkelte bydelene og etatene. Dette er nødvendig for å sikre høy kompetanse i kommunen – og dermed byens velferdstjenester. 

Akademikerne har over flere år krevd at lønnsforhandlingene skal skje lokalt. Med unntak av undervisningspersonale, har resten av kommune-Norge lokale forhandlinger – og i fjor kom man til enighet om en tilsvarende forenkling og modernisering av systemet i staten. 

– I KS-området ser våre forhandlere tydelig hvordan lokale forhandlinger gir bedre lønnsvekst, sier Tonje Leborg.

– For å tiltrekke seg og beholde flinke medarbeidere må de lokale lederne selv få ansvar for lønnsforhandlingene. De ulike etatene og bydelene kjenner sine behov best, og lønn er et viktig virkemiddel for å sikre høy kompetanse. Sterke fagmiljøer gir Oslos befolkning gode offentlige tjenester, avslutter Graff.  

Forhandlingene skal være sluttført innen 1. mai.    

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.
Lønn
Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune
– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
Lønn
Lønnsoppgjøret: Bryter forhandlingene i kommunal sektor
– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.