image-2
Lønn

Enighet i Oslo kommune i mellomoppgjøret 2017

Partene i lønnsoppgjøret i Oslo kommune kom til enighet natt til onsdag. Totaløkonomien i oppgjøret ligger på omlag 2,4 prosent på linje med frontfaget. Akademikerne fikk ikke gjennomslag for noen lokal pott i år, men partene er enige om å sette seg ned høsten 2017 for å diskutere veien videre for forhandlingssystemet i Oslo. Dette gjør at Akademikerne valgte å akseptere meklingsmannens forslag.
AVRedaksjonen
24. mai, 2017
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel
I tariffområdet Oslo kommune er Erik Graff forhandlingsleder for Akademikerne, mens lektor Tonje Leborg er forhandlingsansvarlig for Norsk Lektorlag

 

– Vi arbeidet for et bedre resultat, men det er tross alt positivt at Oslo kommune vil gå i dialog. For vi ønsker oss et mer moderne lønnssystem, i dag har Oslo offentlig sektors mest utdaterte lønnssystem,  sier lektor Tonje Leborg, som er forhandlingsansvarlig for Oslo kommune i Norsk Lektorlag 

Årets lønnsforhandlinger mellom Akademikerne og Oslo kommune endte med brudd for tre uker siden fordi ingenting av lønnspotten ble satt av til lokale forhandlinger.

– Vi gikk inn i meklingen med et mål om at lønnsøkning skal bestemmes i den enkelte etat og bydel. Arbeidsgiver er nødt til å kunne bruke lønn som virkemiddel for å tiltrekke seg nødvendige kompetanse – for eksempel innen teknologi, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune. 

– Neste års oppgjør blir viktig, der er vårt mål en endring av lønnssystemet. Oslo har en ambisjon om å bli en «smartere by», og da er det helt nødvendig med lokale lønnsforhandlinger, sier Graff.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.
Lønn
Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune
– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
Lønn
Lønnsoppgjøret: Bryter forhandlingene i kommunal sektor
– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.