Lønn

Tariffoppgjøret 2016

AVRedaksjonen
07. april, 2016

Årets oppgjør er et hovedoppgjør.Det innebærer at det både skal forhandles om lønn og om andre forhold i tariffavtalene.

KS-området

Lørdag 30. april kl. 04.15 aksepterte Akademikerne KS sitt tilbud i hovedoppgjøret 2016.Akademikerne forhandler for 21.144 personer i KS-området.

Oslo kommune

Søndag 01. mai kl. 01.50 aksepterte Akademikerne tilbudet fra Oslo kommune i hovedoppgjøret 2016. Akademikerne forhandler for 2.715 personer i Oslo kommune.

Stat

Lørdag 30. april kl. 21.55 aksepterte Akademikerne tilbudet fra staten i hovedoppgjøret 2016.Akademikerne forhandler for 34.292 personer i staten.

 

Spekter helse
Tirsdag 19. april kl. 20.00 ble protokoll i de innledende forhandlinger med Spekter (A-forhandlinger) signert.
Forhandlingene fortsetter nå for de enkelte foreningene i Akademikerne helse med start 9.mai. Akademikerforeningene skal da forhandle lønn og arbeidsbetingelser lokalt. Akademikerne forhandler for 19.912 personer i Spekter helse.

Spekter privat

 

Frist for avslutning av hovedoppgjøret er lørdag 30. april kl. 24.00. Dersom partene ikke blir enige, går oppgjøret til mekling. Da kobles Riksmekleren inn, og den videre prosessen avgjør om det blir enighet eller streik.

 

se mer innhold fra kategorien

Lønn
tariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Vil du stå i jobb lenge? Se opp for samordningsfella!
Hvis du vil fortsette å jobbe etter du har fylt 67 år, må du sjekke hva som skjer med pensjonen din. Du kan tape penger på å jobbe lenge.
Lønn
Dette skal du tjene som lektor i Oslo kommune
Oslo kommune har et helt eget lønnssystem for lærere og lektorer som avviker fra de andre kommunene, men i praksis er ikke forskjellene så veldig store.
Lønn
Dette skal du tjene som ansatt i staten
Det statlige tariffområdet omfatter Norsk Lektorlags medlemmer som er ansatt i statlig sektor. Hva du skal ha i lønn, avhenger av hvor du er ansatt.