Ansettelse

Jeg takket ja til et jobbtilbud og signerte kontrakt. Så fikk jeg et annet jobbtilbud. Kan jeg ombestemme meg?

MARS, 2023

SVAR:

Ja, du kan ombestemme deg. Om du er i en situasjon der du angrer deg, bør du så fort som mulig informere arbeidsgiveren du allerede har takket ja til.  

Som arbeidstaker har du alltid mulighet til å si opp jobben din, både før og etter du faktisk har startet. Du kan derfor si opp den nye jobben med en gang, slik at den avtalte oppsigelsestiden begynner å løpe.  

I tillegg til at du kan si opp jobben med en gang, har du mulighet til å bli enig med den nye arbeidsgiveren om at avtalen skal annulleres. Dette kan være en god praktisk løsning, da arbeidsgiveren gjerne vil være mer interessert i å tilby jobben til en av de andre søkerne. Blir dere raskt enig får du også mulighet til å takke ja til det andre jobbtilbudet.  

Helt formelt har du likevel forpliktet deg til den nye jobben når du har takket ja og signert kontrakt. Dersom dere ikke blir enige om å annullere avtalen, må du forholde deg til oppsigelsestiden og arbeide i den nye jobben ut denne perioden. Samtidig kan du aldri tvinges til å møte opp, men du vil ikke ha rett til lønn, og i ytterste konsekvens vil du kunne bli erstatningsansvarlig dersom arbeidsgiveren har hatt et økonomisk tap.  

Ellers bør du alltid være åpen i en ansettelsesprosess om andre mulige jobbtilbud. Det viser at du er attraktiv, og kan brukes aktivt i forhandling om lønn. 

Trenger du fortsatt hjelp?

Kontakt oss

Mest leste artikler