Arbeid

Strid om arbeidstid 2000-2014

Høsten 2017 starter nye arbeidstidsforhandlinger for skolens ansatte. Det har vært vanskelige forhandlinger om arbeidstid i skolen og flere konflikter om dette i perioden 2000-2014. Norsk Lektorlag har vektlagt lærernes autonomi og arbeidets egenart.
AVRedaksjonen
15. september, 2017
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Vi mener at arbeidstidsordninger som har passet til allmennlærerordningen på barnetrinnet, ikke er gode løsninger i ungdomsskolen og i videregående skole, der undervisningen må organiseres etter faglærersystemet.

Hva har Norsk Lektorlag krevd ved tidligere tarifforhandlinger om arbeidstid?

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
arbeidstidarbeidstidsavtale

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
4 av 10 lektorer mangler fortsatt oppdaterte læremidler
Norsk Lektorlag har spurt medlemmene om tilgangen til læremidler i skolen. – Undersøkelsen viser at fortsatt må fire av ti lektorer bruke utdaterte læremidler i enkelte fag. Dette bekrefter at innkjøp...
Nyheter
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Arbeid
Lektorlaget ber Stortinget reversere kutt i videreutdanning
Norsk Lektorlag ba Stortinget om å reversere flere kuttforslag i regjeringens forslag til statsbudsjett på den muntlige høringen i utdanningskomiteen i dag.