image-6
Arbeid

Norsk Lektorlag anbefaler ikke riksmeklerens skisse i KS

- Norsk Lektorlag er svært kritiske til den arbeidstidsavtalen KS har klart å presse frem. Derfor har vi valgt å ikke anbefale den skissen riksmekleren la frem, sier Otto Kristiansen, forhandlingsleder for Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
26. mai, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Den nye arbeidstidsavtalen åpner i realiteten for kontortid for lærerne, og den legger opp til utvidelse av lærernes arbeidsår uten elever til stede.

– Vi ser behovet for økt tilgjengelighet, men heller enn å regulere tid til tilstedeværelse bør arbeidstidsavtalen si noe om hvordan man lokalt med dagens moderne teknologi skal sikre tid til tilgjengelighet for elevene, sier Kristiansen.

Kristiansen betegner det økonomiske oppgjøret som godt. Det gjennomsnittlige lønnstillegget vil i år bli på ca. fem prosent for lektorene i skolen.

Siden arbeidstidsavtalen for lærere er en sentral forbundsvis avtale, skal hver forening ta stilling til skissen. Norsk Lektorlag vurderer nå riksmeklerens skisse, og vil innen fristens utløp 25.juni gi sitt svar til riksmekleren på hvorvidt organisasjonen godtar skissen, herunder den nye arbeidstidsavtalen. I følge Norsk Lektorlags vedtekter er det sentralstyret som tar stilling til forslaget.

 

Relaterte dokumenter:

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

ArbeidLønn
arbeidstidlønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...