image-8
Arbeid

Norsk Lektorlag anbefaler ikke riksmeklerens skisse i KS

- Norsk Lektorlag er svært kritiske til den arbeidstidsavtalen KS har klart å presse frem. Derfor har vi valgt å ikke anbefale den skissen riksmekleren la frem, sier Otto Kristiansen, forhandlingsleder for Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
26. mai, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Den nye arbeidstidsavtalen åpner i realiteten for kontortid for lærerne, og den legger opp til utvidelse av lærernes arbeidsår uten elever til stede.

– Vi ser behovet for økt tilgjengelighet, men heller enn å regulere tid til tilstedeværelse bør arbeidstidsavtalen si noe om hvordan man lokalt med dagens moderne teknologi skal sikre tid til tilgjengelighet for elevene, sier Kristiansen.

Kristiansen betegner det økonomiske oppgjøret som godt. Det gjennomsnittlige lønnstillegget vil i år bli på ca. fem prosent for lektorene i skolen.

Siden arbeidstidsavtalen for lærere er en sentral forbundsvis avtale, skal hver forening ta stilling til skissen. Norsk Lektorlag vurderer nå riksmeklerens skisse, og vil innen fristens utløp 25.juni gi sitt svar til riksmekleren på hvorvidt organisasjonen godtar skissen, herunder den nye arbeidstidsavtalen. I følge Norsk Lektorlags vedtekter er det sentralstyret som tar stilling til forslaget.

 

Relaterte dokumenter:

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

ArbeidLønn
arbeidstidlønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Tillitsreform i skolen: Faglig autonomi og ansvar
Regjeringens tillitsreform er i støpeskjeen. – En tillitsreform i skolen må innebære mindre styring ovenfra slik at skolens ansatte kan konsentrere seg om kjerneoppgavene og selv bidra til kvalitetsut...
Arbeid
Digitalisering må støtte god opplæring
Regjeringen skal lage en ny strategi for digital kompetanse og infrastruktur i barnehage, grunnskole og videregående opplæring. Digitalisering må være et middel for å få høy kvalitet i opplæringen, ik...
Arbeid
Vanskelig vurdering i vår
Avlyst eksamen og ingen fraværsgrense gir utfordringer i klasserommet og i vurderingsarbeidet. – Det kan bli mye ekstra jobb for lærere og lektorer fram mot sommeren, sier Helle Christin Nyhuus, leder...