image-7
Arbeid

Norsk Lektorlag anbefaler ikke riksmeklerens skisse i KS

- Norsk Lektorlag er svært kritiske til den arbeidstidsavtalen KS har klart å presse frem. Derfor har vi valgt å ikke anbefale den skissen riksmekleren la frem, sier Otto Kristiansen, forhandlingsleder for Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
26. mai, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Den nye arbeidstidsavtalen åpner i realiteten for kontortid for lærerne, og den legger opp til utvidelse av lærernes arbeidsår uten elever til stede.

– Vi ser behovet for økt tilgjengelighet, men heller enn å regulere tid til tilstedeværelse bør arbeidstidsavtalen si noe om hvordan man lokalt med dagens moderne teknologi skal sikre tid til tilgjengelighet for elevene, sier Kristiansen.

Kristiansen betegner det økonomiske oppgjøret som godt. Det gjennomsnittlige lønnstillegget vil i år bli på ca. fem prosent for lektorene i skolen.

Siden arbeidstidsavtalen for lærere er en sentral forbundsvis avtale, skal hver forening ta stilling til skissen. Norsk Lektorlag vurderer nå riksmeklerens skisse, og vil innen fristens utløp 25.juni gi sitt svar til riksmekleren på hvorvidt organisasjonen godtar skissen, herunder den nye arbeidstidsavtalen. I følge Norsk Lektorlags vedtekter er det sentralstyret som tar stilling til forslaget.

 

Relaterte dokumenter:

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

ArbeidLønn
arbeidstidlønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
4 av 10 lektorer mangler fortsatt oppdaterte læremidler
Norsk Lektorlag har spurt medlemmene om tilgangen til læremidler i skolen. – Undersøkelsen viser at fortsatt må fire av ti lektorer bruke utdaterte læremidler i enkelte fag. Dette bekrefter at innkjøp...
Lønn
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Arbeid
Lektorlaget ber Stortinget reversere kutt i videreutdanning
Norsk Lektorlag ba Stortinget om å reversere flere kuttforslag i regjeringens forslag til statsbudsjett på den muntlige høringen i utdanningskomiteen i dag.