Oslo ved Grønland og Enerhaugen sett fra lufta. Bilde.
Arbeid

Oslo: Forhandlingsrett om arbeidstidsavtalen på skolen

Norsk Lektorlag har lenge jobbet for å få fulle rettigheter som fagforening i Osloskolen. I fjor kom vi et godt stykke på vei da vi fikk såkalt tilslutningsavtale. Det vil si at din lokale arbeidsplasstillitsvalgte kan forhandle om arbeidstidsavtalen på skolen.
AVRedaksjonen
03. februar, 2023

Norsk Lektorlag jobber videre med å få flere rettigheter for våre tillitsvalgte i Oslos skolesektor.

Som en del av resultatet av hovedoppgjøret i Oslo kommune våren 2022, fikk Norsk Lektorlag en tilslutningsavtale til del C, «Særbestemmelser mellom Oslo kommune og Utdanningsforbundet» i Dokument 25, som er hovedtariffavtalen i Oslo kommune.

At Norsk Lektorlag har fått en tilslutningsavtale betyr at våre lokale tillitsvalgte på skolene kan forhandle om hvordan den lokale arbeidstidsavtalen skal se ut på den enkelte skole. De tillitsvalgte kan forhandle om alt som har med arbeidstiden å gjøre.

Frist for forhandlingene er 1. april. De som er tillitsvalgte i Oslo, har fått egen beskjed om dette.

Lokal avtale kan regulere blant annet:

  • arbeidsårets utstrekning (antall timer/dager/uker tilstedeværelse på skolen per år)
  • arbeidsplanfestet tid
  • antall timer undervisning (årsrammer)
  • tid til for- og etterarbeid

Merk at andre deler av avtaleverket skal ikke inn i den lokale arbeidstidsavtalen. Drøftinger om for eksempel arbeidsplan, kontaktlærernedslag, byrdefullressurs, godtgjøring for leirskole, funksjonstillegg for samlingsstyrer/fagkoordinator må gjennomføres i egne møter. Andre deler av avtaleverket som overtidsbestemmelser og delt dagsverk, er fastsatt sentralt.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
Forhandlingsrett Oslooslo kommune

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...