Bilde av Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus.
Foto: Fartein Rudjord
Om Norsk Lektorlag

Lektorlaget i Arendalsuka

Norsk Lektorlags leder Helle Christin Nyhuus skal snakke om både læremiddelsituasjonen, kunstig intelligens i skolen og hva forsoningskommisjonens rapport vil bety for utdanningspolitikken.
AVRedaksjonen
30. juni, 2023

Arendalsuka er en årlig nasjonal arena hvor aktører innen politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk. Her arrangeres det debatter og samtaler om dagens og morgendagens politikk.

– Arendalsuka er en mulighet for Lektorlaget å synliggjøre våre utdanningspolitiske ståsteder i viktige aktuelle debatter som har med skolen å gjøre, sier Nyhuus.

Arendalsuka går av stabelen 14.–18. august.

Læremiddelsituasjonen etter fagfornyelsen

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) har kartlagt læremiddelsituasjonen på alle grunnskolene.

Lektorlagets leder Nyhuus skal sammen med kunnskapspolitikere og skoleledere diskutere læring, lesekompetanse og pengebruk i en tid der fakta og kunnskap er viktigere enn aldri før. NFFO legger frem rapporten som kartlegger læremiddelsituasjonen etter fagfornyelsen.

Mer informasjon om læremiddeldebatten finner du her (ekstern lenke)

Kunstig intelligens i skolen

Nyhuus skal også delta i en debatt om kunstig intelligens i skolen i regi av teknologiselskapet Ayfie.

I debatten ønsker man å kaste lys på blant annet hvordan kunstig intelligens kan bli en del av skole- og utdanningssystemet på en måte som fortsatt gir læring. «I denne debatten diskuterer vi hvordan AI bør anvendes for mest mulig lærings- og forskningsutbytte – og hvordan lærer, elev, student og myndigheter må håndtere denne teknologien som er på full fart ut til unge mennesker i dag», skriver arrangøren.

Mer informasjon om KI-debatten finner du her (ekstern lenke)

Sannhet og forsoning – hva nå?

Sannhets- og forsoningskommisjonen rapport beskriver norske myndigheters politikk og virksomhet overfor samer, kvener og skogfinner. Rapporten viser hvordan fornorskningen har virket og foreslår tiltak som bidrar til forsoning. 

Nyhuus skal delta i en panelsamtale om blant annet hva rapporten vil bety for norsk språkpolitikk og utdanningspolitikk.

Arrangør er Norges arktiske universitet.

Mer informasjon om dette arrangementet finner du her (ekstern lenke)


se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
digitaliseringkompetanselæremidler

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Sekretariatet er sommerstengt
Sekretariatet i Norsk Lektorlag er sommerstengt i uke 28, 29 og 30, det vil si fra og med mandag 11. juli til og med fredag 29. juli.
Om Norsk Lektorlag
Monica Tjelmeland ny generalsekretær i Norsk Lektorlag
Monica Tjelmeland (45) kommer fra stillingen som samfunnspolitisk direktør i Tekna. Hun har solid politisk bakgrunn fra partiet Venstre, og har erfaring fra en rekke stillinger som jurist og advokat.
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlag søker generalsekretær
Norsk Lektorlag ser etter en strategisk og engasjert generalsekretær.