image-8
Utdanning

Følg Lektorlagets debatt om kompetanse i skolen

Er det greit å ikke få vite om læreren har studert undervisningsfaget? Når kommer kompetansekrav for resten av fagene i norsk skole? Følg Lektorlagets debatt under Arendalsuka 13. august kl 11-12 her.
AVRedaksjonen
12. august, 2019
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Norsk Lektorlag vil ha større åpenhet om lærernes fagkompetanse, og kompetansekrav på alle trinn i alle fag. Følg debatten under Arendalsuka live her. I tillegg til leder i Norsk Lektorlag Rita Helgesen deltar Gunn Iren Gulløy Müller, leder av Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Nina Sandberg, stortingsrepresentant Ap, og Haagen Poppe, fylkestingsrepresentant (H) i Aust-Agder. Debattleder er Aslak Bonde.

 

 

 

se mer innhold fra kategorien

Utdanning
kompetanse

Flere artikler du kanskje er interessert i

Utdanning
Alle elever trenger kvalifiserte lærere
Regjeringen vil ha varig unntak fra kompetansekravene for undervisning for lærere utdannet før 2014. – Dette er en mangel på respekt for elevenes behov for kvalifiserte lærere, sier Norsk Lektorlags l...
Utdanning
Flere fullfører videregående på normert tid
80,5 prosent av dem som begynte på videregående opplæring i 2015, har fullført på normert tid. – Skal vi få enda flere til å fullføre, trenger vi flere kompetente lærere og lektorer, faglig kvalifiser...
Utdanning
Gjeninnfører fraværsgrensen høsten 2022
Regjeringen gjeninnfører fraværsgrensen fra skolestart. – Det er viktig å gjeninnføre elevplikter som underbygger et godt læringsmiljø, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.