image-1
Arbeid

Bidra med innspill til nye læreplaner for programfag

Nå har Utdanningsdirektoratet publisert utkast til læreplaner i programfagene i Vg2 og Vg3 studieforberedende. Du kan være med på å forme planene før de kommer på høring.
AVRedaksjonen
06. mars, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel
Programfagene i Vg2 og Vg3 studieforberedende skal snart på høring. Gi dine innspill! Illustrasjonsfoto: Skynesher/iStock

Utdanningsdirektoratets utkast til læreplaner i programfagene i Vg2 og Vg3 studieforberedende er komplette med tekster til «Om faget» og kompetansemål. Dette er siste mulighet til å være med på å forme læreplanene før de kommer på offisiell høring i september.  

Som lektor skal du bruke læreplanen i klasserommet hver dag. Læreplanene blir bedre om de som skal bruke dem, bidrar med innspill underveis. Vi har god erfaring med at tidlige innspill, som er godt begrunnet, følges opp, slik at vi sitter igjen med bedre læreplaner. Du har verdifull erfaring til å gi innspill til læreplanen i fagene dine, og vi håper du vil ta deg tid til å vurdere de nye læreplanutkastene.  

Direktoratet spør blant annet om:

  • Er læreplanen relevant for elevene og behovene i samfunnet og arbeidslivet?  
  • Skildrer kjerneelementene det mest sentrale faglige innholdet elevene skal lære?  
  • Ivaretar kompetansemålene det viktigste elevene skal lære i programfaget? 
  • Har læreplanen et realistisk omfang sett opp mot timetallet? 

Frist for å bidra med innspill til Utdanningsdirektoratet er 27. mars.  Du gjør det ved å finne den læreplanskissen som er relevant for deg, klikke på den og så klikke på «Les høyringsdokumenta og svar på høyringa»:

Skisser til nye læreplaner på studieforberedende – Vg2 og Vg3

se mer innhold fra kategorien

ArbeidUtdanning
fagfornyelsen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...