image-5
Arbeid

Bidra med innspill til nye læreplaner for programfag

Nå har Utdanningsdirektoratet publisert utkast til læreplaner i programfagene i Vg2 og Vg3 studieforberedende. Du kan være med på å forme planene før de kommer på høring.
AVRedaksjonen
06. mars, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel
Programfagene i Vg2 og Vg3 studieforberedende skal snart på høring. Gi dine innspill! Illustrasjonsfoto: Skynesher/iStock

Utdanningsdirektoratets utkast til læreplaner i programfagene i Vg2 og Vg3 studieforberedende er komplette med tekster til «Om faget» og kompetansemål. Dette er siste mulighet til å være med på å forme læreplanene før de kommer på offisiell høring i september.  

Som lektor skal du bruke læreplanen i klasserommet hver dag. Læreplanene blir bedre om de som skal bruke dem, bidrar med innspill underveis. Vi har god erfaring med at tidlige innspill, som er godt begrunnet, følges opp, slik at vi sitter igjen med bedre læreplaner. Du har verdifull erfaring til å gi innspill til læreplanen i fagene dine, og vi håper du vil ta deg tid til å vurdere de nye læreplanutkastene.  

Direktoratet spør blant annet om:

  • Er læreplanen relevant for elevene og behovene i samfunnet og arbeidslivet?  
  • Skildrer kjerneelementene det mest sentrale faglige innholdet elevene skal lære?  
  • Ivaretar kompetansemålene det viktigste elevene skal lære i programfaget? 
  • Har læreplanen et realistisk omfang sett opp mot timetallet? 

Frist for å bidra med innspill til Utdanningsdirektoratet er 27. mars.  Du gjør det ved å finne den læreplanskissen som er relevant for deg, klikke på den og så klikke på «Les høyringsdokumenta og svar på høyringa»:

Skisser til nye læreplaner på studieforberedende – Vg2 og Vg3

se mer innhold fra kategorien

ArbeidUtdanning
fagfornyelsen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
4 av 10 lektorer mangler fortsatt oppdaterte læremidler
Norsk Lektorlag har spurt medlemmene om tilgangen til læremidler i skolen. – Undersøkelsen viser at fortsatt må fire av ti lektorer bruke utdaterte læremidler i enkelte fag. Dette bekrefter at innkjøp...
Nyheter
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Arbeid
Lektorlaget ber Stortinget reversere kutt i videreutdanning
Norsk Lektorlag ba Stortinget om å reversere flere kuttforslag i regjeringens forslag til statsbudsjett på den muntlige høringen i utdanningskomiteen i dag.