Vikar

Trenger du fortsatt hjelp?

Kontakt oss
Arbeidsforhold
SVAR:

Vi hører ofte om at studenter (eller andre) inngår en avtale som tilkallingsvikar eller en rammeavtale for en periode. I disse avtalene står det ofte at avtalen ikke er en arbeidsavtale, men at «avtalen er rammen om det enkelte midlertidige arbeidsforholdet (vikariat/ekstrahjelp) som avtales etter aml § 14-9».

Hovedregelen er avtaler skal holdes. Har man sagt ja til å ta vikartimer, må man stille opp til den avtalte timen og man skal få betalt for timen. Her er dokumentasjon viktig.

Men hva skjer hvis arbeidsgiver avlyser vikartimene? Vanligvis avhenger det av om timen avlyses på kort varsel eller i god tid. Om beskjed om avlysning blir gitt dagen før, så opplever vi at de fleste arbeidsgivere betaler for t

Les mer
Vikar
SVAR:

Som ansatt i halvårs- eller helårsvikariat i skolen skal du alltid være ansatt for hele skolehalvåret eller skoleåret. Det betyr ansettelse fra 1.8 til 31.12, og fra 1.1 til 31.07.

Dette sikrer at også midlertidig ansatte får del av undervisningsfrie perioder og ferier. I tillegg sikrer det at eventuelle påfølgende midlertidig ansettelser blir sammenhengende. Det har betydning for retten til fast stilling etter treårsregelen.

Les mer om retten til fast stilling her.I KS-området er dette regulert i hovedtariffavtalen punkt 2.5 (side 10).I Oslo kommuner er det regulert i Dok. 25. Del C. punkt 3.1.1.1 (side

Les mer

Mest leste artikler