image-2
Arbeid

Vurderer skissen i KS-området

Natt til 26. mai sa Norsk Lektorlag nei til å anbefale riksmeglerens forslag til løsning på årets tariffoppgjør i KS-området. Nå skal sentralstyret innen 25. juni svare riksmegleren på om vi sier endelig ja eller nei til forslaget, et forslag som først og fremst dreier seg om arbeidstid og lønn for undervisningspersonalet i skolen.
AVRedaksjonen
30. mai, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Situasjonen er spesiell, i og med den sterke motstanden mot den del av skissen som handler om arbeidstidsordningene i skolen. Vi har registrert mye uro og mange spørsmål om hva som nå skjer, sier Gro Elisabeth Paulsen, leder i Norsk Lektorlag.

Sentralstyret ønsker å innhente mest mulig informasjon om hvordan Norsk Lektorlags medlemmer i skolen og tillitsvalgte vurderer situasjonen.

– Vi kommer til å bruke tiden fram til 25.juni, og muligens ta flere runder med informasjonsinnhenting og meningsutveksling internt i organisasjonen. Vi vil derfor være tilbakeholdne med å diskutere alle detaljer i sosiale medier, sier Paulsen.

Selv om riksmeklerens skisse som ble lagt fram natt til 26. mai inkluderte en ny arbeidstidsavtale (SFS 2213), ble veilederen til denne først offentliggjort 28. mai.

– Etter at vi nå har sett den Veilederen som KS og Utdanningsforbundet er enige om, vil vi etter hvert kunne svare tydeligere på spørsmål om detaljer i skissen. Ellers er Norsk Lektorlags argumenter mot forslagene fra KS vel kjente, og de står fast, sier Paulsen.

 

Relaterte lenker:

 

Relaterte dokumenter:

 

 

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
arbeidstid

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
4 av 10 lektorer mangler fortsatt oppdaterte læremidler
Norsk Lektorlag har spurt medlemmene om tilgangen til læremidler i skolen. – Undersøkelsen viser at fortsatt må fire av ti lektorer bruke utdaterte læremidler i enkelte fag. Dette bekrefter at innkjøp...
Nyheter
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Arbeid
Lektorlaget ber Stortinget reversere kutt i videreutdanning
Norsk Lektorlag ba Stortinget om å reversere flere kuttforslag i regjeringens forslag til statsbudsjett på den muntlige høringen i utdanningskomiteen i dag.