Bilde av kunnskapsminister Tonje Brenna under en pressekonferanse om koronasituasjonen 13. desember 2021. Foto: Heiko Junge, NTB.
Arbeid

Viktig med tredje vaksinedose for ansatte i skolen

Regjeringen innfører rødt nivå på videregående skoler og ber kommunene prioritere ansatte i skoler og barnehager i vaksinekøen. – Vi er lettet over at det settes inn flere tiltak, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
14. desember, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Økende smitte: Mandag 13. desember 2021 holdt regjeringen pressekonferanse om koronasituasjonen. Kunnskapsminister Tonje Brenna understreket at regjeringen vil at kommunene prioriterer ansatte i skolen i vaksine kø for tredje dose. Foto: Heiko Junge, NTB.

– Når det er et mål å holde skolene åpne, må de som jobber tett med barn og unge være friske. Vi er derfor lettet over at det settes inn flere tiltak som kan bidra å trygge arbeidsmiljøet til de som jobber i skolen, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.

Regjeringen holdt mandag 13. desember pressekonferanse hvor man la frem enda flere skjerpede tiltak for å nedkjempe den raskt stigende koronasmitten.

Norsk Lektorlag har den siste tiden flere ganger advart om den krevende situasjonen på mange skoler. Både høyt smittetrykk og sykefravær gjør at det haster å få på plass forsterkede tiltak i skolen.

Fra torsdag 16. desember må barnehager, barneskoler, SFO og ungdomsskoler drive på gult nivå. Videregående skoler og voksenopplæringen må drive på rødt nivå. Dette skal gjelde i minimum fire uker.

Skoleansatte må prioriteres til boosterdose

Kunnskapsminister Tonje Brenna understreket i pressekonferansen at «det er på høy tid at ansatte i skoler og barnehager blir prioritert i vaksinekøen». Regjeringen ber nå kommunene prioritere de ansatte i skoler og barnehager.

Helse- og omsorgsdepartementet skal sammen med kommunene finne ut hvordan dette skal løses.

– Alle elever har det aller best i skolen, men situasjonen nå er krevende. Vi har lenge tatt til orde for blant annet å prioritere ansatte i skolen for en tredje vaksinedose, og det er også fornuftig å stramme inn karantenereglene. Det er ikke greit å sende lærere og lektorer inn i klasserom med en uoversiktlig smittesituasjon, sier Helgesen.

– Vi mener også at det nå er riktig å iverksette rødt nivå i videregående skole, sier hun videre.

Alle testes før skolestart

Helgesen er glad for at testingen trappes opp og at alle skal testes før skolestart etter ferien. 

– Om tiltakene ellers i skolen er tilstrekkelige, vil tiden vise. Vi setter pris på at kunnskapsminister Tonje Brenna i dag også anerkjente den situasjonen alle som jobber i skolen nå står i. Vi ser frem til et nytt koronamøte for skolesektoren med ministeren i morgen, sier Helgesen.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronasmittevernvaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...