Bilde av kunnskapsminister Tonje Brenna under en pressekonferanse om koronasituasjonen 13. desember 2021. Foto: Heiko Junge, NTB.
Arbeid

Viktig med tredje vaksinedose for ansatte i skolen

Regjeringen innfører rødt nivå på videregående skoler og ber kommunene prioritere ansatte i skoler og barnehager i vaksinekøen. – Vi er lettet over at det settes inn flere tiltak, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
14. desember, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Økende smitte: Mandag 13. desember 2021 holdt regjeringen pressekonferanse om koronasituasjonen. Kunnskapsminister Tonje Brenna understreket at regjeringen vil at kommunene prioriterer ansatte i skolen i vaksine kø for tredje dose. Foto: Heiko Junge, NTB.

– Når det er et mål å holde skolene åpne, må de som jobber tett med barn og unge være friske. Vi er derfor lettet over at det settes inn flere tiltak som kan bidra å trygge arbeidsmiljøet til de som jobber i skolen, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.

Regjeringen holdt mandag 13. desember pressekonferanse hvor man la frem enda flere skjerpede tiltak for å nedkjempe den raskt stigende koronasmitten.

Norsk Lektorlag har den siste tiden flere ganger advart om den krevende situasjonen på mange skoler. Både høyt smittetrykk og sykefravær gjør at det haster å få på plass forsterkede tiltak i skolen.

Fra torsdag 16. desember må barnehager, barneskoler, SFO og ungdomsskoler drive på gult nivå. Videregående skoler og voksenopplæringen må drive på rødt nivå. Dette skal gjelde i minimum fire uker.

Skoleansatte må prioriteres til boosterdose

Kunnskapsminister Tonje Brenna understreket i pressekonferansen at «det er på høy tid at ansatte i skoler og barnehager blir prioritert i vaksinekøen». Regjeringen ber nå kommunene prioritere de ansatte i skoler og barnehager.

Helse- og omsorgsdepartementet skal sammen med kommunene finne ut hvordan dette skal løses.

– Alle elever har det aller best i skolen, men situasjonen nå er krevende. Vi har lenge tatt til orde for blant annet å prioritere ansatte i skolen for en tredje vaksinedose, og det er også fornuftig å stramme inn karantenereglene. Det er ikke greit å sende lærere og lektorer inn i klasserom med en uoversiktlig smittesituasjon, sier Helgesen.

– Vi mener også at det nå er riktig å iverksette rødt nivå i videregående skole, sier hun videre.

Alle testes før skolestart

Helgesen er glad for at testingen trappes opp og at alle skal testes før skolestart etter ferien. 

– Om tiltakene ellers i skolen er tilstrekkelige, vil tiden vise. Vi setter pris på at kunnskapsminister Tonje Brenna i dag også anerkjente den situasjonen alle som jobber i skolen nå står i. Vi ser frem til et nytt koronamøte for skolesektoren med ministeren i morgen, sier Helgesen.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronasmittevernvaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Etterlyser føringer for bruk av ChatGPT
- Det er uklart hva som bør være gjeldende praksis, og det utvikler seg svært ulike holdninger til hvordan lektorer og lærere skal møte bruk av ChatGPT, advarer Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Le...
Arbeid
Hva gjør vi med kunstig intelligens i klasserommet?
Hvordan skal vi møte kunstig intelligens og ChatGPT i skolen og i klasserommet? Norsk Lektorlag inviterer til ettermiddagsseminar på selveste valentinsdagen 14. februar.
Arbeid
Stenger åpent internett på eksamen
Utdanningsdirektoratet stenger åpent internett på eksamen. – Åpenbart utfordrer utviklingen av blant annet ChatGP3 vurderingspraksisen i skolen, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.