image-3
Lønn

Tvungen lønnsnemnd for Unio også i Oslo – Lektorlaget omfattes ikke

Mandag kveld ble det klart at regjeringen griper inn og avslutter streiken også i Oslo.
AVRedaksjonen
07. juni, 2021

Streikestopp: Unio-medlemmer Kristin Halaas, Barbara Ida de Haan, Trine Otte Bak Nielsen og Christer Vinje Gimse sto streikevakt utenfor Munchmuseet i Oslo noen dager før regjeringen grep inn i Unio-streiken. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB

Bakgrunnen er at Statens Helsetilsyn har gitt beskjed om at streiken vil føre til fare for liv og helse fra og med mandag.

Dette gjelder ikke Norsk Lektorlag, som skal behandle meklers forslag til løsning i Oslo kommune og gi sitt svar 17. juni. Denne datoen fungerer som en sperrefrist – Lektorlaget har ikke lov til å si om man avviser eller godkjenner forslaget før det er meldt til Riksmekler. I Oslo er da første mulige streikedato 18. juni.

Akademikerne brøt forhandlingene i lønnsoppgjøret i både KS og Oslo. Etter mekling på overtid ble det klart at Akademikerne anbefaler meklers forslag, men Lektorlaget stemte nei – i både KS og Oslo.

Den sene fristen kommer av at meklingsresultatet skal behandles politisk av byrådet og besluttes av bystyret. Det må derfor opp i et av møtene i byrådet og bystyret som allerede er fastsatt.

Lektorlaget har avvist meklers forslag i KS-sektoren og starter streiken i denne sektoren i morgen 8. juni.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjørstreik

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.
Lønn
Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune
– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
Lønn
Lønnsoppgjøret: Bryter forhandlingene i kommunal sektor
– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.