image-4
Arbeid

Ønsker boosterdose til lektorer og lærere

Akademikerne vil at lærere prioriteres for en tredje vaksinedose. – Vi ser at smitten øker, også på skolene. De lektorene og lærerne som ønsker det, bør få tilbud om boosterdose, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
26. november, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg har denne uken hatt møter med politisk ledelse i henholdsvis helse- og sosialdepartementet (HOD) og arbeids- og sosialdepartementet (ASD), sammen med de andre hovedorganisasjonene i arbeidslivet. Tema for møtene var koronasituasjonen og håndtering av smitteutviklingen.

Ber om å se på lærernes situasjon

Akademikerne la vekt på blant annet at myndighetene må ta en ny vurdering av lærernes situasjon – de bør også prioriteres for en tredje vaksinedose.

– Vi har bedt Akademikerne ta opp dette. De som jobber på skolene våre, står midt i smitteøkningen. Vi mener det er naturlig at også lektorer og lærere blir prioritert for å få tilbud om en såkalt boosterdose, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.

Helse- og omsorgsdepartementets varslet at man har bestemt at alle over 18 år skal få en tredje vaksinedose.

FHI: Skal vurderes

I forrige uke sa helseminister Ingvild Kjerkhol at det er for tidlig å svare på om det er aktuelt å prioritere utvalgte yrkesgrupper. Folkehelseinstituttet prioriterer ikke nå å gi ansatte som jobber tett på barn og unge en tredje dose, men sa til VG i forrige det vil bli vurdert.

Helseministeren har oppfordret kommunene til å gi de over 65 år en tredje vaksinedose og 16- og 17-åringene andre vaksinedose før jul.

I møtet understreket alle hovedorganisasjonene behovet for forebyggende tiltak som kan hindre ny nedstenging.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronavaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...