image-3
Korona

Ønsker boosterdose til lektorer og lærere

Akademikerne vil at lærere prioriteres for en tredje vaksinedose. – Vi ser at smitten øker, også på skolene. De lektorene og lærerne som ønsker det, bør få tilbud om boosterdose, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
26. november, 2021

Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg har denne uken hatt møter med politisk ledelse i henholdsvis helse- og sosialdepartementet (HOD) og arbeids- og sosialdepartementet (ASD), sammen med de andre hovedorganisasjonene i arbeidslivet. Tema for møtene var koronasituasjonen og håndtering av smitteutviklingen.

Ber om å se på lærernes situasjon

Akademikerne la vekt på blant annet at myndighetene må ta en ny vurdering av lærernes situasjon – de bør også prioriteres for en tredje vaksinedose.

– Vi har bedt Akademikerne ta opp dette. De som jobber på skolene våre, står midt i smitteøkningen. Vi mener det er naturlig at også lektorer og lærere blir prioritert for å få tilbud om en såkalt boosterdose, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.

Helse- og omsorgsdepartementets varslet at man har bestemt at alle over 18 år skal få en tredje vaksinedose.

FHI: Skal vurderes

I forrige uke sa helseminister Ingvild Kjerkhol at det er for tidlig å svare på om det er aktuelt å prioritere utvalgte yrkesgrupper. Folkehelseinstituttet prioriterer ikke nå å gi ansatte som jobber tett på barn og unge en tredje dose, men sa til VG i forrige det vil bli vurdert.

Helseministeren har oppfordret kommunene til å gi de over 65 år en tredje vaksinedose og 16- og 17-åringene andre vaksinedose før jul.

I møtet understreket alle hovedorganisasjonene behovet for forebyggende tiltak som kan hindre ny nedstenging.

se mer innhold fra kategorien

Korona
vaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Vanskelig vurdering i vår
Avlyst eksamen og ingen fraværsgrense gir utfordringer i klasserommet og i vurderingsarbeidet. – Det kan bli mye ekstra jobb for lærere og lektorer fram mot sommeren, sier Helle Christin Nyhuus, leder...
Nyheter
Å avlyse eksamen gir flere negative konsekvenser
I Norsk Lektorlags høringsinnspill om avlysning av eksamen har vi gjentatt vårt hovedsyn. Lektorlaget er bekymret for at konsekvensene for avlysningen av både skriftlig og muntlig eksamen ikke har bli...
Nyheter
Hylekoret må ikke få avlyse eksamen
Pandemien har vart i nesten to år. Det er ikke det samme som at to år med skolegang har vært fullstendig ødelagt.