image-10
Arbeid

Ønsker boosterdose til lektorer og lærere

Akademikerne vil at lærere prioriteres for en tredje vaksinedose. – Vi ser at smitten øker, også på skolene. De lektorene og lærerne som ønsker det, bør få tilbud om boosterdose, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
26. november, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg har denne uken hatt møter med politisk ledelse i henholdsvis helse- og sosialdepartementet (HOD) og arbeids- og sosialdepartementet (ASD), sammen med de andre hovedorganisasjonene i arbeidslivet. Tema for møtene var koronasituasjonen og håndtering av smitteutviklingen.

Ber om å se på lærernes situasjon

Akademikerne la vekt på blant annet at myndighetene må ta en ny vurdering av lærernes situasjon – de bør også prioriteres for en tredje vaksinedose.

– Vi har bedt Akademikerne ta opp dette. De som jobber på skolene våre, står midt i smitteøkningen. Vi mener det er naturlig at også lektorer og lærere blir prioritert for å få tilbud om en såkalt boosterdose, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.

Helse- og omsorgsdepartementets varslet at man har bestemt at alle over 18 år skal få en tredje vaksinedose.

FHI: Skal vurderes

I forrige uke sa helseminister Ingvild Kjerkhol at det er for tidlig å svare på om det er aktuelt å prioritere utvalgte yrkesgrupper. Folkehelseinstituttet prioriterer ikke nå å gi ansatte som jobber tett på barn og unge en tredje dose, men sa til VG i forrige det vil bli vurdert.

Helseministeren har oppfordret kommunene til å gi de over 65 år en tredje vaksinedose og 16- og 17-åringene andre vaksinedose før jul.

I møtet understreket alle hovedorganisasjonene behovet for forebyggende tiltak som kan hindre ny nedstenging.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronavaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Etterlyser føringer for bruk av ChatGPT
- Det er uklart hva som bør være gjeldende praksis, og det utvikler seg svært ulike holdninger til hvordan lektorer og lærere skal møte bruk av ChatGPT, advarer Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Le...
Arbeid
Hva gjør vi med kunstig intelligens i klasserommet?
Hvordan skal vi møte kunstig intelligens og ChatGPT i skolen og i klasserommet? Norsk Lektorlag inviterer til ettermiddagsseminar på selveste valentinsdagen 14. februar.
Arbeid
Stenger åpent internett på eksamen
Utdanningsdirektoratet stenger åpent internett på eksamen. – Åpenbart utfordrer utviklingen av blant annet ChatGP3 vurderingspraksisen i skolen, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.