Julius Okkenhaug, nestleder Akademikerne kommune. Bilde.
Om Norsk Lektorlag

Ny nestleder i Akademikerne kommune

Julius Okkenhaug er ny nestleder i Akademikerne kommune og blir forhandlingsleder for medlemmene i Oslo kommune.
AVRedaksjonen
17. januar, 2023

– Jeg gleder meg til å jobbe for våre folk i Oslo kommune. Høyt utdannede ansatte er helt sentrale for kommunen og for at innbyggerne skal få de tjenestene de skal og bør få, sier Julius Okkenhaug.

Han ble valgt på utvalgets møte mandag 16. januar. Leder for Akademikerne kommune er Tonje Leborg.

Den nye nestlederen i Akademikerne kommune er utdannet psykolog og jobber som spesialrådgiver i Psykologforeningen. Han har erfaring som tillitsvalgt på Ahus og i Helse Sør-Øst. De siste åtte årene har Okkenhaug sittet i Akademikerne stat, fire av dem som nestleder.

Okkenhaug tar med seg viktig erfaring fra å forhandle frem et systemskifte for akademikerforeningenes medlemmer i staten, fra sentrale til lokale, kollektive lønnsforhandlinger. Akademikerne jobber for et tilsvarende systemskifte i Oslo kommune.

– Å lykkes med et slikt skifte er et møysommelig arbeid som starter med å etablere gode relasjoner. Og det er jeg veldig motivert for å gå i gang med, sier han.

Han er også veldig glad i tall, noe som kommer godt med når man forhandler lønnen til tusenvis av medlemmer.

– Kanskje uvanlig at en psykolog liker tall, men jeg elsker Excel! Jeg kan bli helt oppslukt og plutselig har det gått mange timer, sier han.

– Det er viktig å forstå tallene. Det gir kontroll og troverdighet inn i forhandlingene med motparten, legger han til.  

Okkenhaugs forgjengere er Erik Graff fra Juristforbundet og Sigurd Løkholm fra Samfunnsøkonomene. Graff var nestleder i åtte år og Løkholm var nestleder i kun en kort periode før jul. Løkholm trakk seg fra vervet fordi han har fått ny jobb i NHO.  

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
akademikerneoslo kommune

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags landsmøtesaker 2023
I slutten av november kommer over 80 delegater til Oslo for å delta på Norsk Lektorlags landsmøte.
Om Norsk Lektorlag
Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre
Denne høsten er det landsmøte 23 og 24. november. Da skal også nytt sentralstyre velges. Dagens leder Helle Christin Nyhuus er innstilt som leder, Olav S. Myklebust som 1. nestleder og David M. Graatr...