image-4
Om Norsk Lektorlag

Ny nestleder i Akademikerne kommune

Julius Okkenhaug er ny nestleder i Akademikerne kommune og blir forhandlingsleder for medlemmene i Oslo kommune.
AVRedaksjonen
17. januar, 2023

– Jeg gleder meg til å jobbe for våre folk i Oslo kommune. Høyt utdannede ansatte er helt sentrale for kommunen og for at innbyggerne skal få de tjenestene de skal og bør få, sier Julius Okkenhaug.

Han ble valgt på utvalgets møte mandag 16. januar. Leder for Akademikerne kommune er Tonje Leborg.

Den nye nestlederen i Akademikerne kommune er utdannet psykolog og jobber som spesialrådgiver i Psykologforeningen. Han har erfaring som tillitsvalgt på Ahus og i Helse Sør-Øst. De siste åtte årene har Okkenhaug sittet i Akademikerne stat, fire av dem som nestleder.

Okkenhaug tar med seg viktig erfaring fra å forhandle frem et systemskifte for akademikerforeningenes medlemmer i staten, fra sentrale til lokale, kollektive lønnsforhandlinger. Akademikerne jobber for et tilsvarende systemskifte i Oslo kommune.

– Å lykkes med et slikt skifte er et møysommelig arbeid som starter med å etablere gode relasjoner. Og det er jeg veldig motivert for å gå i gang med, sier han.

Han er også veldig glad i tall, noe som kommer godt med når man forhandler lønnen til tusenvis av medlemmer.

– Kanskje uvanlig at en psykolog liker tall, men jeg elsker Excel! Jeg kan bli helt oppslukt og plutselig har det gått mange timer, sier han.

– Det er viktig å forstå tallene. Det gir kontroll og troverdighet inn i forhandlingene med motparten, legger han til.  

Okkenhaugs forgjengere er Erik Graff fra Juristforbundet og Sigurd Løkholm fra Samfunnsøkonomene. Graff var nestleder i åtte år og Løkholm var nestleder i kun en kort periode før jul. Løkholm trakk seg fra vervet fordi han har fått ny jobb i NHO.  

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
akademikerneoslo kommune

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Om Norsk Lektorlag
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags generalsekretær trer av
Nina Sandborg har informert sentralstyret om at hun ønsker å tre ut av rollen som generalsekretær i Norsk Lektorlag. Sandborg har hatt stillingen siden juli 2018 og har jobbet i Norsk Lektorlag siden ...