image-5
Nyheter

Norsk Lektorlag er i konflikt

Fra mandag 30. juni er Norsk Lektorlag i konflikt i KS-området. Ingen er foreløpig tatt ut i streik, men tillitsvalgte skal bryte all kontakt med arbeidsgiver fra dags dato.
AVRedaksjonen
30. juni, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– I denne første streikefasen har vi et såkalt 0-uttak. Selv om vi ikke har tatt ut navngitte personer i første fase, er vi like fullt i streik. Det innebærer blant annet at våre tillitsvalgte, både på lokalt og sentralt nivå, bryter all kontakt med arbeidsgiver når det gjelder saker som behandles i henhold til Hovedavtalen og Hovedtariffavtalen, sier Jon Sand, ansvarlig for konfliktberedskapen i Norsk Lektorlag.

Tas ut i august
Det første personuttaket blir gjort ved skolestart. De medlemmer som blir berørt av uttaket, er allerede varslet. En opptrapping vil bli varslet i god tid. I en streik er det noen medlemmer som tas ut for å streike på vegne av fellesskapet, men alle medlemmer i tariffområdet er omfattet av konfliktsituasjonen.

Får «gammel lønn»
I tillegg til Norsk Lektorlag, sa Utdanningsforbundet, Musikernes Fellesorganisasjon og Skolenes Landsforbund nei til meklingsskissen og har varslet plassfratredelse. Ingen medlemmer i disse fire organisasjonene får ny lønn utbetalt så lenge streiken pågår – selv om de ikke selv er tatt ut i streik. Det vil si at våre medlemmer som ikke tas ut i streik, vil få lønn fra KS etter satsene fra 2013. KS har bedt kommunene/fylkeskommunene om å innhente fullstendige medlemslister fra disse fire organisasjonene.

Ikke streik i Oslo
I Oslo kommune, som er eget tariffområde, blir det ingen konflikt. Der aksepterte Akademikerne og Norsk Lektorlag meklerens forslag til skisse i årets tariffoppgjør.

 

Relaterte saker

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Nyheter
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...