image-4
Nyheter

Lærere og lektorer samlet i konflikt

Norsk Lektorlag er svært glad for at ledelsen i Utdanningsforbundet snur. - Når vi får felles front, er det større mulighet for å tvinge fram en endring i arbeidstidsavtalen, sier Norsk Lektorlags leder Gro Elisabeth Paulsen.
AVRedaksjonen
25. juni, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Klokka 12 i dag ble det klart at Utdanningsforbundet sier nei til meklingmannens skisse etter at uravstemmingen blant medlemmene viste et klart flertall for å si nei. 73 prosent svarte nei til skissen.

Kraftig mistillit til KS
– Utdanningsforbundets uravstemming understreker at KS ikke har tillit i den viktige skolesektoren. Dette resultatet er et sviende nederlag for KS som har hatt ansvaret for personalpolitikken i skolen i ti år, sier Gro Elisabeth Paulsen.

Håp om å tvinge fram en endring
– Vi sa nei i går og Skolenes landsforbund fortsetter sin streik. Når også Utdanningsforbundet, som den klart største parten i avtalen på arbeidstakersided, nå har snudd og bestemt seg for å si nei, betyr det at så å si hele skolenorge er i streik. Når vi på denne måten får en felles «front», øker det muligheten for å tvinge frem en endring i det forslaget som ligger på bordet, og da er det først og fremst arbeidstidsavtalen det er snakk om, sier Paulsen.

Enstemmig nei tirsdag kveld
Styret i Norsk Lektorlag vedtok i tirsdag kveld å si nei til riksmeglerens forslag til løsning på årets tariffoppgjør i KS-området.
– Vi har fastholdt vårt standpunkt fra siste meglingsnatt da vi nektet å anbefale det samme forslaget. Vedtaket er basert på grundige sonderinger blant Norsk Lektorlags medlemmer.
– Den nye avtalen ville ha gitt en klar forverring av arbeidssituasjonen for våre medlemmer. Avtaleteksten er dessuten uklar på flere punkter og lite egnet som et tariffrettslig dokument. Vi reagerer svært negativt på den mistillit til lærerstanden KS signaliserer gjennom avtalen.  Vi har registrert unison og krass kritikk av KS blant våre medlemmer over hele landet, sier Gro Elisabeth Paulsen.

 

Relaterte lenker

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Nyheter
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...