image-2
Lønn

Meklingsfrist onsdag 26.mai

Ved midnatt, natt til 27. mai, løper fristen ut for meklingen i oppgjørene for staten, kommunesektoren og Oslo kommune. Norsk Lektorlag følger innspurten nøye.
AVRedaksjonen
24. mai, 2010
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Mekling pågår i de tre tariffområdene stat, kommunesektor og Oslo kommune. Ved brudd i alle tre sektorene har Akademikerne i første omgang varslet streik for til sammen 1202 medlemmer.

KS: Østfold
Innenfor kommunesektoren har Akademikerne varslet streik i Østfold. Ved en eventuell streik blir 300 medlemmer i Akademikerne tatt ut. Det er bykommunene Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss i tillegg til Østfold fylkeskommune som rammes i første uttak.

– Streikeuttaket vil i første omgang ramme de tekniske tjenestene, byggesaksbehandling, plan-behandling og oppmåling, sier Ole-Jakob Knudsen, forhandlingsleder i Akademikerne kommune. Kommunale utbyggingsprosjekter vil stoppe opp, i tillegg til at de kommunale driftsoppgavene innenfor vei, vann og avløp vil bli rammet.

Oslo: Plan- og byggesaker
Ved brudd i forhandlingene for Oslo kommune vil Akademikerne i første omgang ta ut 180 medlemmer i streik. Virksomhetene som vil bli rammet er Plan- og bygningsetaten, Vann- og avløpsetaten, Næringsetaten, Byrådsavdelingene og Bystyrets sekretariat.

– Akademikernes streikeuttak vil i første omgang ramme de tekniske tjenestene og byggesaksbehandling hardt, planbehandling og oppmåling vil stoppe opp, sier Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.

Stat: Mat og justis
I statssektoren har Akademikerne ved et eventuelt brudd varslet streik for 722 medlemmer. Det er i første rekke Mattilsynet og justissektoren som rammes, men også skatte- og tollmyndighetene, samt Universitetet i Oslo.

– En Akademiker-streik vil ramme matsikkerheten, da 80 medlemmer i Mattilsynet er omfattet av streikeuttaket. Også utlendingskontrollen rammes, Romerike politidistrikt og Politiets utlendingsenhet omfattes av en eventuell streik, sier Curt A. Lier, forhandlingsleder i Akademikerne stat.
 

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...