image-6
Lønn

Lønnsløft for offentlig sektor

– For Akademikerne blir det ved årets forhandlinger viktig å få til et løft for offentlig sektor for å komme likelønnsproblemene til livs, sier Curt A. Lier, forhandlingsleder for Akademikerne stat.
AVRedaksjonen
08. april, 2010
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Prosess:
Akademikerne leverte krav nr. 2 til staten onsdag 28.april. Et nytt forhandlingsmøte i stat avvikles 29.april. Et nytt tilbud (nr 3) fra staten forventes framlagt fredag 30.april kl 10.

Bakgrunn:
Offentlig sektor er blitt hengende stadig mer etter privat sektor lønnsmessig.

– Konsekvensen er at offentlig sektor for ofte taper i konkurransen om den kvalifiserte arbeidskraften. Det taper velferdsordningene på, sier Lier. Han peker på at ekstra midler til offentlig sektor også er veien å gå for å løse likelønnsutfordringene, fordi kvinner oftere søker seg til offentlig sektor, mens menn tenderer mer mot privat sektor. Økende lønnsforskjeller for samme jobb i offentlig og privat sektor er vår største likelønnsutfordring.

 
Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

 

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.
Lønn
Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune
– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
Lønn
Lønnsoppgjøret: Bryter forhandlingene i kommunal sektor
– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.