image-0
Om Norsk Lektorlag

Lektorkonferansen 2020: Ytringsfrihet i skolen

Danner skolen fortsatt ytringsfrihetens grunnmur? Tør elever og lærere å bruke ytringsrommet? Lektorkonferansen er Norsk Lektorlags årlige konferanse om utdanningspolitikk og utdanningsfaglige spørsmål.
AVRedaksjonen
08. januar, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

På grunn av korona-pandemien ble konferansen utsatt til 7. januar 2021 og gjennomført digitalt.

Lektorene Karoline Torkildsen fra Oslo, Einar Steffenak fra Innlandet og Anne Grønlie fra Buskerud sammen med fire elever i videregående skole, diskuterte hvilke kår ytringsfriheten har i skolen i dag.

Vi snakket også med flere samfunnsdebattanter. Anki Gerhardsen som har ledet BarentsPress og skriver mediekritikk for Aftenposten er medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Nancy Herz er en av de skamløse jentene, og leder nå Ungdommens ytringsfrihetsråd. Sylo Taraku er forfatter og rådgiver i Tankesmien Agenda og skriver om innvandring, integrering, populisme, islam og ekstremisme.

Du kan se alle deltakere og temaer på Lektorkonferansen: Ytringsfrihet i skolen her (lenke).

Programleder og ordstyrer var Aslak Bonde. Konferansen ble strømmet direkte på Lektorlagets Facebook-side (ekstern lenke), og her kan du se opptaket.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
Lektorkonferansenytringsfrihet

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Helle Christin Nyhuus er ny leder i Norsk Lektorlag
Helle Christin Nyhuus ble enstemmig valgt som ny leder av Norsk Lektorlag under Norsk Lektorlags landsmøte fredag 19. november 2021.
Om Norsk Lektorlag
Rita Helgesens landsmøtetale 2021
Leder i Norsk Lektorlag Rita Helgesen åpnet landsmøtet 2021.
Om Norsk Lektorlag
Lektorkonferansen 2021: Se den her!
Fullføringsreformen legger opp til større valgfrihet og mer dybdelæring som skal føre til bedre studieforberedthet. Er det riktig oppskrift?