image-6
Om Norsk Lektorlag

Lektorkonferansen 2020: Ytringsfrihet i skolen

Danner skolen fortsatt ytringsfrihetens grunnmur? Tør elever og lærere å bruke ytringsrommet? Lektorkonferansen er Norsk Lektorlags årlige konferanse om utdanningspolitikk og utdanningsfaglige spørsmål.
AVRedaksjonen
08. januar, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

På grunn av korona-pandemien ble konferansen utsatt til 7. januar 2021 og gjennomført digitalt.

Lektorene Karoline Torkildsen fra Oslo, Einar Steffenak fra Innlandet og Anne Grønlie fra Buskerud sammen med fire elever i videregående skole, diskuterte hvilke kår ytringsfriheten har i skolen i dag.

Vi snakket også med flere samfunnsdebattanter. Anki Gerhardsen som har ledet BarentsPress og skriver mediekritikk for Aftenposten er medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Nancy Herz er en av de skamløse jentene, og leder nå Ungdommens ytringsfrihetsråd. Sylo Taraku er forfatter og rådgiver i Tankesmien Agenda og skriver om innvandring, integrering, populisme, islam og ekstremisme.

Du kan se alle deltakere og temaer på Lektorkonferansen: Ytringsfrihet i skolen her (lenke).

Programleder og ordstyrer var Aslak Bonde. Konferansen ble strømmet direkte på Lektorlagets Facebook-side (ekstern lenke), og her kan du se opptaket.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
Lektorkonferansenytringsfrihet

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Om Norsk Lektorlag
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.
Om Norsk Lektorlag
Meld deg inn og få tre måneder gratis medlemskap
Norsk Lektorlag har vokst fra en liten interesseorganisasjon til en fagforening med godt over 8000 medlemmer. Og flere skal vi bli! Vi feirer 25-årsjubileum med en gave til alle som melder seg inn i l...