image-7
Om Norsk Lektorlag

Lektorkonferansen 2020: Ytringsfrihet i skolen

Danner skolen fortsatt ytringsfrihetens grunnmur? Tør elever og lærere å bruke ytringsrommet? Lektorkonferansen er Norsk Lektorlags årlige konferanse om utdanningspolitikk og utdanningsfaglige spørsmål.
AVRedaksjonen
08. januar, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

På grunn av korona-pandemien ble konferansen utsatt til 7. januar 2021 og gjennomført digitalt.

Lektorene Karoline Torkildsen fra Oslo, Einar Steffenak fra Innlandet og Anne Grønlie fra Buskerud sammen med fire elever i videregående skole, diskuterte hvilke kår ytringsfriheten har i skolen i dag.

Vi snakket også med flere samfunnsdebattanter. Anki Gerhardsen som har ledet BarentsPress og skriver mediekritikk for Aftenposten er medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Nancy Herz er en av de skamløse jentene, og leder nå Ungdommens ytringsfrihetsråd. Sylo Taraku er forfatter og rådgiver i Tankesmien Agenda og skriver om innvandring, integrering, populisme, islam og ekstremisme.

Du kan se alle deltakere og temaer på Lektorkonferansen: Ytringsfrihet i skolen her (lenke).

Programleder og ordstyrer var Aslak Bonde. Konferansen ble strømmet direkte på Lektorlagets Facebook-side (ekstern lenke), og her kan du se opptaket.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
Lektorkonferansenytringsfrihet

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags landsmøtesaker 2023
I slutten av november kommer over 80 delegater til Oslo for å delta på Norsk Lektorlags landsmøte.
Om Norsk Lektorlag
Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre
Denne høsten er det landsmøte 23 og 24. november. Da skal også nytt sentralstyre velges. Dagens leder Helle Christin Nyhuus er innstilt som leder, Olav S. Myklebust som 1. nestleder og David M. Graatr...