image-4
Arbeid

Lærere i smitteområder må vaksineres nå

På grunn av ulikt smittevern og mer smittsomt virus, mener Lektorlaget det er nødvendig å prioritere lektorer og lærere til vaksinasjon i områder der smitten er høyest.
AVRedaksjonen
18. mars, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

-Uten lærerne stopper Norge. Det er selvfølgelig viktig å holde skoler mest mulig åpne, men da må lærerens trygghet og sikkerhet på arbeidsplassen ivaretas. Det er krevende for lærerne å utsette seg for risiko, og mange gruer seg dessverre nå til å gå på jobb, sier Norsk Lektorlags leder Rita Helgesen.

Medlemmer i Norsk Lektorlag har fortalt om store forskjeller i smittevern på skolene helt siden pandemien startet. Fortsatt mangler smittevernveilederne tydelige og klare tiltak.

-Vi står nå i en situasjon med et mer smittsomt, mutert virus, samtidig som flere skoler i områder med høyt smittetrykk fortsatt skal ha mest mulig åpent. Da må man vaksinere lærerne som står i klasserommene, sier Helgesen.

Lektorlaget har også foreslått flere tiltak regjeringen kan gjøre for å bedre smittevernet i skolen:

  • Kreve beredskapsplaner på skolenivå.
  • Forvente langsiktig planlegging som gir forutsigbarhet.
  • Sikre tillitsvalgtes medvirkning. At hovedverneombudet deltar, holder ikke. Tillitsvalgte som kjenner skolen og er ansattes talsperson, må ha reell medvirkning.
  • Presisere gult nivå bedre. Lektorlaget har foreslått konkrete forbedringer.
  • Tillate hjemmekontor også for lektorer og lærere når de ikke har undervisning.
  • Få kontroll på uforsvarlig arbeidsbelastning.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronavaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Etterlyser føringer for bruk av ChatGPT
- Det er uklart hva som bør være gjeldende praksis, og det utvikler seg svært ulike holdninger til hvordan lektorer og lærere skal møte bruk av ChatGPT, advarer Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Le...
Arbeid
Hva gjør vi med kunstig intelligens i klasserommet?
Hvordan skal vi møte kunstig intelligens og ChatGPT i skolen og i klasserommet? Norsk Lektorlag inviterer til ettermiddagsseminar på selveste valentinsdagen 14. februar.
Arbeid
Stenger åpent internett på eksamen
Utdanningsdirektoratet stenger åpent internett på eksamen. – Åpenbart utfordrer utviklingen av blant annet ChatGP3 vurderingspraksisen i skolen, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.