image-6
Arbeid

Lærere i smitteområder må vaksineres nå

På grunn av ulikt smittevern og mer smittsomt virus, mener Lektorlaget det er nødvendig å prioritere lektorer og lærere til vaksinasjon i områder der smitten er høyest.
AVRedaksjonen
18. mars, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

-Uten lærerne stopper Norge. Det er selvfølgelig viktig å holde skoler mest mulig åpne, men da må lærerens trygghet og sikkerhet på arbeidsplassen ivaretas. Det er krevende for lærerne å utsette seg for risiko, og mange gruer seg dessverre nå til å gå på jobb, sier Norsk Lektorlags leder Rita Helgesen.

Medlemmer i Norsk Lektorlag har fortalt om store forskjeller i smittevern på skolene helt siden pandemien startet. Fortsatt mangler smittevernveilederne tydelige og klare tiltak.

-Vi står nå i en situasjon med et mer smittsomt, mutert virus, samtidig som flere skoler i områder med høyt smittetrykk fortsatt skal ha mest mulig åpent. Da må man vaksinere lærerne som står i klasserommene, sier Helgesen.

Lektorlaget har også foreslått flere tiltak regjeringen kan gjøre for å bedre smittevernet i skolen:

  • Kreve beredskapsplaner på skolenivå.
  • Forvente langsiktig planlegging som gir forutsigbarhet.
  • Sikre tillitsvalgtes medvirkning. At hovedverneombudet deltar, holder ikke. Tillitsvalgte som kjenner skolen og er ansattes talsperson, må ha reell medvirkning.
  • Presisere gult nivå bedre. Lektorlaget har foreslått konkrete forbedringer.
  • Tillate hjemmekontor også for lektorer og lærere når de ikke har undervisning.
  • Få kontroll på uforsvarlig arbeidsbelastning.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronavaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...