image-9
Korona

Lærere i smitteområder må vaksineres nå

På grunn av ulikt smittevern og mer smittsomt virus, mener Lektorlaget det er nødvendig å prioritere lektorer og lærere til vaksinasjon i områder der smitten er høyest.
AVRedaksjonen
18. mars, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

-Uten lærerne stopper Norge. Det er selvfølgelig viktig å holde skoler mest mulig åpne, men da må lærerens trygghet og sikkerhet på arbeidsplassen ivaretas. Det er krevende for lærerne å utsette seg for risiko, og mange gruer seg dessverre nå til å gå på jobb, sier Norsk Lektorlags leder Rita Helgesen.

Medlemmer i Norsk Lektorlag har fortalt om store forskjeller i smittevern på skolene helt siden pandemien startet. Fortsatt mangler smittevernveilederne tydelige og klare tiltak.

-Vi står nå i en situasjon med et mer smittsomt, mutert virus, samtidig som flere skoler i områder med høyt smittetrykk fortsatt skal ha mest mulig åpent. Da må man vaksinere lærerne som står i klasserommene, sier Helgesen.

Lektorlaget har også foreslått flere tiltak regjeringen kan gjøre for å bedre smittevernet i skolen:

  • Kreve beredskapsplaner på skolenivå.
  • Forvente langsiktig planlegging som gir forutsigbarhet.
  • Sikre tillitsvalgtes medvirkning. At hovedverneombudet deltar, holder ikke. Tillitsvalgte som kjenner skolen og er ansattes talsperson, må ha reell medvirkning.
  • Presisere gult nivå bedre. Lektorlaget har foreslått konkrete forbedringer.
  • Tillate hjemmekontor også for lektorer og lærere når de ikke har undervisning.
  • Få kontroll på uforsvarlig arbeidsbelastning.

se mer innhold fra kategorien

Korona
vaksine

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Vanskelig vurdering i vår
Avlyst eksamen og ingen fraværsgrense gir utfordringer i klasserommet og i vurderingsarbeidet. – Det kan bli mye ekstra jobb for lærere og lektorer fram mot sommeren, sier Helle Christin Nyhuus, leder...
Nyheter
Å avlyse eksamen gir flere negative konsekvenser
I Norsk Lektorlags høringsinnspill om avlysning av eksamen har vi gjentatt vårt hovedsyn. Lektorlaget er bekymret for at konsekvensene for avlysningen av både skriftlig og muntlig eksamen ikke har bli...
Nyheter
Hylekoret må ikke få avlyse eksamen
Pandemien har vart i nesten to år. Det er ikke det samme som at to år med skolegang har vært fullstendig ødelagt.