image-8
Arbeid

Hovedavtaleforhandlingene i KS utsettes

Som følge av nye koronatiltak er forhandlingene om hovedavtalen utsatt til etter jul.
AVRedaksjonen
15. desember, 2021

Hovedavtaleforhandlingene startet 30. november og skulle opprinnelig komme i mål før jul. Etter smitteøkningen og nye koronatiltak har partene valgt å utsette forhandlingene til tidligst 11. januar 2022, for å kunne møtes fysisk. Dagens avtale gjelder inntil ny avtale er på plass.

For Akademikerne er kompetanseutvikling, klima og vilkår for tillitsvalgte viktig i forhandlingene. 

Hovedavtalen inneholder de grunnleggende spillereglene i arbeidslivet, med bestemmelser om hvordan arbeidsgivere og arbeidstakere skal forhandle og samarbeide. Den inneholder også regler for de ansattes medbestemmelsesrett.

Les også:

Foto: Akademikerne

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
hovedavtalen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
4 av 10 lektorer mangler fortsatt oppdaterte læremidler
Norsk Lektorlag har spurt medlemmene om tilgangen til læremidler i skolen. – Undersøkelsen viser at fortsatt må fire av ti lektorer bruke utdaterte læremidler i enkelte fag. Dette bekrefter at innkjøp...
Nyheter
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Arbeid
Lektorlaget ber Stortinget reversere kutt i videreutdanning
Norsk Lektorlag ba Stortinget om å reversere flere kuttforslag i regjeringens forslag til statsbudsjett på den muntlige høringen i utdanningskomiteen i dag.