image-1
Arbeid

Hovedavtaleforhandlingene i KS utsettes

Som følge av nye koronatiltak er forhandlingene om hovedavtalen utsatt til etter jul.
AVRedaksjonen
15. desember, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Hovedavtaleforhandlingene startet 30. november og skulle opprinnelig komme i mål før jul. Etter smitteøkningen og nye koronatiltak har partene valgt å utsette forhandlingene til tidligst 11. januar 2022, for å kunne møtes fysisk. Dagens avtale gjelder inntil ny avtale er på plass.

For Akademikerne er kompetanseutvikling, klima og vilkår for tillitsvalgte viktig i forhandlingene. 

Hovedavtalen inneholder de grunnleggende spillereglene i arbeidslivet, med bestemmelser om hvordan arbeidsgivere og arbeidstakere skal forhandle og samarbeide. Den inneholder også regler for de ansattes medbestemmelsesrett.

Les også:

Foto: Akademikerne

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
hovedavtalen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...