image-8
Arbeid

Nå forhandles hovedavtalen i KS

30. november startet forhandlingene om hovedavtalen i kommunene mellom KS og hovedsammenslutningene Akademikerne, LO, YS og Unio.
AVRedaksjonen
30. november, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Hovedavtalen regulerer spillereglene i arbeidslivet, som forhandlinger og samarbeid mellom arbeidsgivere og arbeidstakere, samt tillitsvalgtes rettigheter. I tillegg tar hovedavtaler for seg de ansattes medbestemmelsesrett. Avtalen omfatter alle offentlige skoler, det vil si videregående skoler og grunnskoler.

Norsk Lektorlag er selvstendig part i avtalen og deltar i Akademikernes forhandlingsdelegasjon under hovedavtaleforhandlingene.

Norsk Lektorlag er særlig opptatt av de tillitsvalgtes rettigheter og et lokalt handlingsrom.

Hovedavtalen forhandles hvert annet år.

Hovedavtalen for kommunesektoren ble sist gang forhandlet i 2019. Partene ble da enige om å videreføre avtalen, men forpliktet seg til at klima- og miljøtiltak skal være en del av partssamarbeidet. Oslo kommunes hovedavtale forhandles for seg og heter Dokument 24.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
hovedavtalen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...