Tonje Leborg, leder i Akademikerne kommune. Bilde.
Arbeid

Forhandlingsstart i kommunesektoren utsettes

Partene i tariffoppgjøret i kommunesektoren er enige om å utsette oppstarten av forhandlingene på grunn av streiken i frontfaget.
AVRedaksjonen
17. april, 2023

Foto: Akademikerne/​Thomas Eckhoff

Forhandlingene i Oslo kommune og KS skulle ha startet i slutten av denne uken. 

– Vi mener vi ikke er avhengig av frontfagsanslaget for å forhandle og skulle gjerne startet som planlagt, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.

Partene i kommuneoppgjøret er kommunenes interesseorganisasjon KS og forhandlingssammenslutningene Akademikerne kommune, LO Kommune, Unio kommune og YS- K. Partene i Oslo-oppgjøret er Akademikerne kommune, LO kommune Oslo, Unio Oslo kommune og YS‑K Oslo. 

se mer innhold fra kategorien

ArbeidLønnsoppgjøret
lønnsoppgjøret 2023

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...