image-4
Arbeid

Det skal føles trygt å gå på jobb

Norsk Lektorlag har fått flere sterke reaksjoner fra medlemmer etter at det ble kjent at regjeringen nå innfører unntak fra smittekarantene for ansatte i skole og barnehage. – Dette er en svært dårlig løsning som bare bidrar til å skape mer frykt og usikkerhet hos en allerede presset yrkesgruppe, sier Rita Helgesen, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
28. desember, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Helgesen peker på at lærere og lektorer har stått mer eller mindre ubeskyttet i klasserommene med få eller ingen smitteverntiltak gjennom store deler av pandemien.

– Erfaringer fra i høst viste at test for karantenesystemet ikke opplevdes som trygt nok. Redselen for å smitte andre eller å bli smittet har vært en stor belastning. Det vil nok oppleves som også ganske absurd at det da defineres som trygt nok å jobb, men at man må holde seg hjemme på fritiden. Dette henger rett og slett ikke på greip og oppleves bare som en ekstra provokasjon, sier Helgesen videre.

Norsk Lektorlag ber regjeringen nå omgjøre dette vedtaket.

– Vi må først få bedre kontroll på smitten og se an smittesituasjonen i januar. Målet må deretter være at alle ansatte i skolene må få tredje vaksinedose, og at testregimet fungerer. Det er svært beklagelig at regjeringen ikke har lyttet til lærerorganisasjonene i denne saken, avslutter hun

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronasmitteverntrygg arbeidsplass

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Etterlyser føringer for bruk av ChatGPT
- Det er uklart hva som bør være gjeldende praksis, og det utvikler seg svært ulike holdninger til hvordan lektorer og lærere skal møte bruk av ChatGPT, advarer Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Le...
Arbeid
Hva gjør vi med kunstig intelligens i klasserommet?
Hvordan skal vi møte kunstig intelligens og ChatGPT i skolen og i klasserommet? Norsk Lektorlag inviterer til ettermiddagsseminar på selveste valentinsdagen 14. februar.
Arbeid
Stenger åpent internett på eksamen
Utdanningsdirektoratet stenger åpent internett på eksamen. – Åpenbart utfordrer utviklingen av blant annet ChatGP3 vurderingspraksisen i skolen, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.