image-2
Arbeid

Arbeidstidsavtalen forlenges uten endringer

Etter en langvarig forhandlingsprosess ble det klart at partene stod for langt fra hverandre. Det var derfor enighet om å forlenge arbeidstidsavtalen for to nye år.
AVRedaksjonen
04. desember, 2017
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Norsk Lektorlag foreslo konstruktive endringer i tråd med den arbeidstidspolitikken våre medlemmer ønsker. Det var imidlertid ikke mulig å komme til enighet om dette, kommenterer forhandlingsansvarlig for KS-området Tonje Leborg.

Hun deltok i den partssammensatte arbeidsgruppen på vegne av Norsk Lektorlag og de øvrige foreningene i Akademikerne, og skulle gjerne sett større endringer i arbeidstidsavtalen for undervisningspersonalet i skolen (SFS2213).

– Når vi ikke fikk gjennomslag for å få skjermet ytterligere tid til individuelt for- og etterarbeid, ble det naturlig å gå for status quo. Dette gir oss tid til å videreutvikle vår arbeidstidsmodell, sa Otto Kristiansen, som har det øverste forhandlingsansvaret for Norsk Lektorlag. Han mener at dette resultatet tross alt er til å leve med.

– KS offentliggjorde ved forhandlingsstart en undersøkelse der skoleledere ønsker mer bundet arbeidstid på skolen. Sett i lys av dette er en forlengelse av dagens avtale absolutt å foretrekke, poengterer Kristiansen.

 

 

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
arbeidstidarbeidstidsavtale

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...