image-5
Lønn

Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune

– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
AVRedaksjonen
29. april, 2022

Akademikerne brøt fredag ettermiddag forhandlingene med Oslo kommune.

– Vi gikk inn i forhandlingene med mål om en enighet, men samlet sett var ikke kommunens tilbud godt nok, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo Erik Graff.

Behov for reallønnsvekst

Akademikernes krav om solid reallønnsvekst ble ikke innfridd. 

– Norsk økonomi går godt til tross for krisene i verden. I år er det et behov for reallønnsvekst, men Oslo kommune ville ikke innfri det kravet dessverre. 

– Lektorene har hatt en reallønnsnedgang de siste årene, samtidig har de virkelig stått på for fellesskapet gjennom en heftig pandemi. Våre medlemmer fortjener en reallønnsvekst, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Ingen enighet om medbestemmelse

Partene kom heller ikke til enighet om medbestemmelse for undervisningspersonale. Oslo er den eneste kommunen i landet som har en særavtale for undervisningspersonale der bare én part på arbeidstakersiden har forhandlingsrett. 

– Denne ordningen er udemokratisk. Dessverre kom vi ikke til en ny ordning alle kunne enes om, sier Graff. 

Norsk Lektorlag har hatt høye forventninger om at denne særbestemmelse i tariffavtalen blir skrinlagt i dette oppgjøret.

Nå går oppgjøret i Oslo kommune til mekling. Den starter opp allerede mandag 2.mai. Fristen for å komme til enighet er 23.mai klokken 24. 

– Nå håper vi Riksmekleren kan hjelpe oss videre, sier Graff.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjøroslo kommunetariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...