image-2
Lønn

Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune

– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
AVRedaksjonen
29. april, 2022

Akademikerne brøt fredag ettermiddag forhandlingene med Oslo kommune.

– Vi gikk inn i forhandlingene med mål om en enighet, men samlet sett var ikke kommunens tilbud godt nok, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo Erik Graff.

Behov for reallønnsvekst

Akademikernes krav om solid reallønnsvekst ble ikke innfridd. 

– Norsk økonomi går godt til tross for krisene i verden. I år er det et behov for reallønnsvekst, men Oslo kommune ville ikke innfri det kravet dessverre. 

– Lektorene har hatt en reallønnsnedgang de siste årene, samtidig har de virkelig stått på for fellesskapet gjennom en heftig pandemi. Våre medlemmer fortjener en reallønnsvekst, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Ingen enighet om medbestemmelse

Partene kom heller ikke til enighet om medbestemmelse for undervisningspersonale. Oslo er den eneste kommunen i landet som har en særavtale for undervisningspersonale der bare én part på arbeidstakersiden har forhandlingsrett. 

– Denne ordningen er udemokratisk. Dessverre kom vi ikke til en ny ordning alle kunne enes om, sier Graff. 

Norsk Lektorlag har hatt høye forventninger om at denne særbestemmelse i tariffavtalen blir skrinlagt i dette oppgjøret.

Nå går oppgjøret i Oslo kommune til mekling. Den starter opp allerede mandag 2.mai. Fristen for å komme til enighet er 23.mai klokken 24. 

– Nå håper vi Riksmekleren kan hjelpe oss videre, sier Graff.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjøroslo kommunetariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Lønn
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Nyheter
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...