image-6
Lønn

Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune

– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
AVRedaksjonen
29. april, 2022

Akademikerne brøt fredag ettermiddag forhandlingene med Oslo kommune.

– Vi gikk inn i forhandlingene med mål om en enighet, men samlet sett var ikke kommunens tilbud godt nok, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo Erik Graff.

Behov for reallønnsvekst

Akademikernes krav om solid reallønnsvekst ble ikke innfridd. 

– Norsk økonomi går godt til tross for krisene i verden. I år er det et behov for reallønnsvekst, men Oslo kommune ville ikke innfri det kravet dessverre. 

– Lektorene har hatt en reallønnsnedgang de siste årene, samtidig har de virkelig stått på for fellesskapet gjennom en heftig pandemi. Våre medlemmer fortjener en reallønnsvekst, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Ingen enighet om medbestemmelse

Partene kom heller ikke til enighet om medbestemmelse for undervisningspersonale. Oslo er den eneste kommunen i landet som har en særavtale for undervisningspersonale der bare én part på arbeidstakersiden har forhandlingsrett. 

– Denne ordningen er udemokratisk. Dessverre kom vi ikke til en ny ordning alle kunne enes om, sier Graff. 

Norsk Lektorlag har hatt høye forventninger om at denne særbestemmelse i tariffavtalen blir skrinlagt i dette oppgjøret.

Nå går oppgjøret i Oslo kommune til mekling. Den starter opp allerede mandag 2.mai. Fristen for å komme til enighet er 23.mai klokken 24. 

– Nå håper vi Riksmekleren kan hjelpe oss videre, sier Graff.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjøroslo kommunetariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.
Lønn
Lønnsoppgjøret: Bryter forhandlingene i kommunal sektor
– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.
Lønn
Lønnsoppgjøret i Oslo: En god lønnsvekst er avgjørende
Akademikerne mener Oslo kommune må bruke lønn for å sikre seg at dyktige og attraktive ansatte med høy kompetanse blir i kommunen.