image-7
Lønn

Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune

– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
AVRedaksjonen
29. april, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Akademikerne brøt fredag ettermiddag forhandlingene med Oslo kommune.

– Vi gikk inn i forhandlingene med mål om en enighet, men samlet sett var ikke kommunens tilbud godt nok, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo Erik Graff.

Behov for reallønnsvekst

Akademikernes krav om solid reallønnsvekst ble ikke innfridd. 

– Norsk økonomi går godt til tross for krisene i verden. I år er det et behov for reallønnsvekst, men Oslo kommune ville ikke innfri det kravet dessverre. 

– Lektorene har hatt en reallønnsnedgang de siste årene, samtidig har de virkelig stått på for fellesskapet gjennom en heftig pandemi. Våre medlemmer fortjener en reallønnsvekst, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Ingen enighet om medbestemmelse

Partene kom heller ikke til enighet om medbestemmelse for undervisningspersonale. Oslo er den eneste kommunen i landet som har en særavtale for undervisningspersonale der bare én part på arbeidstakersiden har forhandlingsrett. 

– Denne ordningen er udemokratisk. Dessverre kom vi ikke til en ny ordning alle kunne enes om, sier Graff. 

Norsk Lektorlag har hatt høye forventninger om at denne særbestemmelse i tariffavtalen blir skrinlagt i dette oppgjøret.

Nå går oppgjøret i Oslo kommune til mekling. Den starter opp allerede mandag 2.mai. Fristen for å komme til enighet er 23.mai klokken 24. 

– Nå håper vi Riksmekleren kan hjelpe oss videre, sier Graff.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjøroslo kommunetariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...