image-1
Lektorbloggen

Trenger sensorer men nevner ikke dårlig lønn

I disse dager blir rektorene bedt om å finne kompetente sensorer til vårens eksamener. - Det er påfallende at rekrutteringen til å søke disse jobbene skjer uten at lønn og arbeidsbetingelser blir nevnt, sier leder i Norsk Lektorlag, Gro Elisabeth Paulsen.
AVRedaksjonen
07. januar, 2015
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Naturfag.no, som eies av Naturfagsenteret, skriver at Utdanningsdirektoratet har sett et økt behov for sensorer de siste årene. De oppfordrer aktuelle lærere til å melde sin interesse for å være sensor for eksamen i biologi 2, fysikk 2, geofag 2, kjemi 2 og teknologi og forskningslære 2.

De fleste er enige i at sensorarbeidet er meget viktig for skolen, og at det er faglig utviklende for den enkelte lektor. Lektorlagets leder mener imidlertid at det er påfallende at Kunnskapsdepartementet, ved Utdanningsdirektoratet, tier om at timelønnen er moderat for arbeid som skal utføres på kveldstid og i helgene og under betingelser som oppdragstaker.

– Vi har gjentatte ganger forsøkt å få departementet med på å lage ryddige arbeidskontrakter slik at sensorene i det minste er klar over hva de går til. Så langt har Kunnskapsdepartementet sett seg tjent med å unngå oppmerksomhet om arbeidsforholdene for sensorer. I stedet appellerer man til faglig interesse og den enkeltes ansvarsfølelse for faget og elevenes eksamener og har så langt lykkes med å skaffe nok sensorer, sier Paulsen.

Relaterte saker:

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Tause klasserom er et demokratisk problem
Et trygt og godt skolemiljø er avgjørende for at elevene skal trives og lære – det er alle enige om. Utfordringen er at bestemmelsene for skolemiljø praktiseres feil, og det har ført til tause klasser...
Lektorbloggen
10 råd for å rekruttere og beholde lærere og lektorer
Skole og utdanning topper listen over saker som betyr noe for folk flest ved valg, men debatten preges av symbolsaker som skolemat og lekser. Her er ti råd til politikere for å rekruttere og beholde f...
Lektorbloggen
Skolens voldelige dilemma
Hva skjer dersom jeg velger å ikke gripe inn mot utagerende elev, av hensyn til egen helse? Vil jeg da kunne forvente anklager om å ha ikke ha gjort jobben min?