image-1
Lektorbloggen

Vaksine til skolen NÅ!

AVHelge Kristoffersen
03. mai, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Bruk begge sider av vaksinesverdet, skriver Helge Kristoffersen.

Koronavaksinene virker både mot sykdom og smitte. Om noen få uker har alle i Norge som er særlig utsatt for alvorlig sykdom, fått vaksine. Da har også alle i helsesektoren fått minst et stikk i armen. Sverdets første hugg i pandemien ser ut til å ha truffet. Neste gang må sverdet hugge andre vei.

I neste omgang må vaksinene brukes til å stoppe smitten. Smitte er det mest av der mange mennesker samles, og folk blir syke med færrest symptomer. Det stedet kalles for skolen. Vi skal straks i gang med forsøk med massetesting på videregående skoler. Men det er vel som å tisse på bålet?

Skal brannen slukkes, er det kun vaksiner som er sterk nok lut. Med det som kommer av vaksiner før sommeren, kan lærere, lektorer og store deler av elev- og studentflokken være vaksinert før sommeren.

Gjennom hele pandemien har barn og unge betalt en høy pris. Store og små i skolen har drevet en bra skole under stadige endringer og på en hårfin balanse. Strikken er strukket langt og lengre enn langt for alle. Derfor er det bare rettferdig at vaksine gis til de som jobber i skolen.

Jeg forventer at våre ministere, kunnskapsminister Guri Melby og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, står hard på krava for skolesektoren. Helseminister Bent Høie må vise handling når han snakker om ungdommen.

Kan vi enes om dette, til beste for alle og særlig våre unge?

Lektorbloggen publiserer stoff om norsk skole og utdanningssystemet. Innlegg fra gjesteskribenter er ikke Norsk Lektorlags standpunkter.

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lektorbloggen
Lønna er ikkje det ho ein gong var  
Artikkelen til Jon Hustad, «Lektoren er ikkje det han ein gong var», gir blod på tann til lektorar som har varsla opptrapping av skulestreiken til hausten. Noko har gått frykteleg gale når ein lektor ...
Lektorbloggen
Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?