image-2
Lektorbloggen

Vaksine til skolen NÅ!

AVHelge Kristoffersen
03. mai, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Bruk begge sider av vaksinesverdet, skriver Helge Kristoffersen.

Koronavaksinene virker både mot sykdom og smitte. Om noen få uker har alle i Norge som er særlig utsatt for alvorlig sykdom, fått vaksine. Da har også alle i helsesektoren fått minst et stikk i armen. Sverdets første hugg i pandemien ser ut til å ha truffet. Neste gang må sverdet hugge andre vei.

I neste omgang må vaksinene brukes til å stoppe smitten. Smitte er det mest av der mange mennesker samles, og folk blir syke med færrest symptomer. Det stedet kalles for skolen. Vi skal straks i gang med forsøk med massetesting på videregående skoler. Men det er vel som å tisse på bålet?

Skal brannen slukkes, er det kun vaksiner som er sterk nok lut. Med det som kommer av vaksiner før sommeren, kan lærere, lektorer og store deler av elev- og studentflokken være vaksinert før sommeren.

Gjennom hele pandemien har barn og unge betalt en høy pris. Store og små i skolen har drevet en bra skole under stadige endringer og på en hårfin balanse. Strikken er strukket langt og lengre enn langt for alle. Derfor er det bare rettferdig at vaksine gis til de som jobber i skolen.

Jeg forventer at våre ministere, kunnskapsminister Guri Melby og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, står hard på krava for skolesektoren. Helseminister Bent Høie må vise handling når han snakker om ungdommen.

Kan vi enes om dette, til beste for alle og særlig våre unge?

Lektorbloggen publiserer stoff om norsk skole og utdanningssystemet. Innlegg fra gjesteskribenter er ikke Norsk Lektorlags standpunkter.

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...
Lektorbloggen
Lekser, nå igjen
Hvis en familie bestemmer at det beste for sitt barns læring og utvikling er at det ikke skal være lekser, skal det fint la seg gjøre uten at et kommunestyre trenger å vedta at alle skolens barn av de...
Lektorbloggen
På tide med en nasjonal satsing på fremmedspråk
Skal vi lære flere språk, må vi gjøre noe drastisk med språkopplæringen både i skolen og høyere utdanning.