Bilde av Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus. Foto: Fartein Rudjord.
Lønn

– Uvanlig grep viser hvor fastlåst streiken er

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal har i dag offentliggjort kravet som forbundet la frem for KS i meklingen. – Dette er et svært uvanlig grep i en mekling, som også viser hvor fastlåst og krevende situasjonen er, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
17. september, 2022

Vanligvis holdes kortene svært tett til brystet under en mekling. Streiken har nå pågått i over 100 dager og situasjonen blir beskrevet som fastlåst også av riksmekleren.

– Åpenbart har ikke KS lyttet til noen av lærerorganisasjonene, samtidig er det er dørgende taushet fra politikerne. Presset for å få avsluttet streiken er høyt, sier Nyhuus videre.

Norsk Lektorlag har i gitt konkrete innspill til KS og mekler som kunne bidra til å løse konflikten for våre medlemmer.

– Lektorene har vært lønnstapere gjennom flere år. Norsk Lektorlag mener at i tillegg til å få reallønnsvekst, er det på tide å se på selve forhandlingssystemet for lektorene. Alle tall fra de siste årene viser at dagens system ikke gavner høyt utdannede lektorer, sier Nyhuus.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
kslønnsoppgjørstreik

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Streiken fortsetter i fullt monn
Det er 101 dager siden Norsk Lektorlag varslet Riksmekler at vi ikke kunne godta tilbudet løsningsforslaget som lå på bordet. – Dessverre tværer KS denne streiken ut, og faren for tvungen lønnsnemd øk...
Lønn
Plasserer ansvaret hos KS
«KS blir det lydisolerende glava-laget lokale arbeidsgivere kan gjemme seg bak når lønnsutviklingen for lærere og lektorer skal forklares og forsvares», sa Norsk Lektorlags leder Helle Christin Nyhuus...
Lønn
Streikestart i Fredrikstad
Lektorlagets fjerde streikeuttak startet i dag. – Skal vi ta vare på fellesskolen, må vi ha kompetente lærere og lektorer i hele landet, sier streikeleder ved Fredrik II vgs. Arvid Evjen Andersen.