Bilde av Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus. Foto: Fartein Rudjord.
Lønn

– Uvanlig grep viser hvor fastlåst streiken er

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal har i dag offentliggjort kravet som forbundet la frem for KS i meklingen. – Dette er et svært uvanlig grep i en mekling, som også viser hvor fastlåst og krevende situasjonen er, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
17. september, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Vanligvis holdes kortene svært tett til brystet under en mekling. Streiken har nå pågått i over 100 dager og situasjonen blir beskrevet som fastlåst også av riksmekleren.

– Åpenbart har ikke KS lyttet til noen av lærerorganisasjonene, samtidig er det er dørgende taushet fra politikerne. Presset for å få avsluttet streiken er høyt, sier Nyhuus videre.

Norsk Lektorlag har i gitt konkrete innspill til KS og mekler som kunne bidra til å løse konflikten for våre medlemmer.

– Lektorene har vært lønnstapere gjennom flere år. Norsk Lektorlag mener at i tillegg til å få reallønnsvekst, er det på tide å se på selve forhandlingssystemet for lektorene. Alle tall fra de siste årene viser at dagens system ikke gavner høyt utdannede lektorer, sier Nyhuus.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
kslønnsoppgjørstreik

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...