image-5
Lektorbloggen

Trenger sensorer men nevner ikke dårlig lønn

I disse dager blir rektorene bedt om å finne kompetente sensorer til vårens eksamener. - Det er påfallende at rekrutteringen til å søke disse jobbene skjer uten at lønn og arbeidsbetingelser blir nevnt, sier leder i Norsk Lektorlag, Gro Elisabeth Paulsen.
AVRedaksjonen
07. januar, 2015
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Naturfag.no, som eies av Naturfagsenteret, skriver at Utdanningsdirektoratet har sett et økt behov for sensorer de siste årene. De oppfordrer aktuelle lærere til å melde sin interesse for å være sensor for eksamen i biologi 2, fysikk 2, geofag 2, kjemi 2 og teknologi og forskningslære 2.

De fleste er enige i at sensorarbeidet er meget viktig for skolen, og at det er faglig utviklende for den enkelte lektor. Lektorlagets leder mener imidlertid at det er påfallende at Kunnskapsdepartementet, ved Utdanningsdirektoratet, tier om at timelønnen er moderat for arbeid som skal utføres på kveldstid og i helgene og under betingelser som oppdragstaker.

– Vi har gjentatte ganger forsøkt å få departementet med på å lage ryddige arbeidskontrakter slik at sensorene i det minste er klar over hva de går til. Så langt har Kunnskapsdepartementet sett seg tjent med å unngå oppmerksomhet om arbeidsforholdene for sensorer. I stedet appellerer man til faglig interesse og den enkeltes ansvarsfølelse for faget og elevenes eksamener og har så langt lykkes med å skaffe nok sensorer, sier Paulsen.

Relaterte saker:

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...
Lektorbloggen
Lekser, nå igjen
Hvis en familie bestemmer at det beste for sitt barns læring og utvikling er at det ikke skal være lekser, skal det fint la seg gjøre uten at et kommunestyre trenger å vedta at alle skolens barn av de...
Lektorbloggen
På tide med en nasjonal satsing på fremmedspråk
Skal vi lære flere språk, må vi gjøre noe drastisk med språkopplæringen både i skolen og høyere utdanning.