Leder i Akademikerne kommune, Tonje Leborg. Bilde.
Om Norsk Lektorlag

Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune

- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.
AVRedaksjonen
07. november, 2022

Tonje Leborg har vært leder i to år i Akademikerne kommune og har til sammen syv års fartstid i utvalget. Hun jobber i Lektorlaget der hun har vært ansatt siden 2014. Hun har tidligere jobbet mange år som lektor og har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo. 

– Forrige periode var preget av koronarestriksjoner, og nå er vi inne i krevende økonomiske tider. Det er viktigere enn noen gang at høy kompetanse skal lønne seg, sier hun.

Alle medlemmene bortsett fra lektorene og de ansatte i Oslo kommune har lokale, kollektive lønnsforhandlingene i den enkelte kommune, fylkeskommune og kommunale foretak. 

Erfaringene etter flere år med lokale forhandlinger er at medlemmene har fått en bedre lønnsutvikling. Det er Leborg som er forhandlingsleder for Akademikerne i KS-området.

– Det er viktig å jobbe for å videreutvikle lønnssystemet vårt. Det gir kommunene handlingsrom til å rekruttere og beholde de riktige menneskene, slik at innbyggerne får tjenester av høy kvalitet. Samtidig skal vi fortsette kampen for at også lektorene skal få et lønnssystem som sørger for at skolen blir en attraktiv arbeidsplass for de med høy utdannelse, til beste for elevene.

Ny forhandlingsleder i Oslo

Sigurd Løkholm er valgt til ny nestleder i utvalget. Han er generalsekretær i Samfunnsøkonomene og utdannet jurist.

– Det er med ydmykhet jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven som nestleder i utvalget og forhandlingsleder for oslomedlemmene, sier Løkholm.

Erik Graff fra Juristforbundet går av som nestleder og forhandlingsleder for medlemmene i Oslo kommune etter åtte år.

– Å få gjennomslag for lokale, kollektive forhandlinger i Oslo kommune er en stor og viktig oppgave i utfordrende tider. Valget av Sigurd Løkholm til å ta over stafettpinnen er riktig. Han kommer inn i vervet med ny energi og giv til å fortsette det spennende og krevende arbeidet. Jeg ønsker ham lykke til, sier Graff.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Om Norsk Lektorlag
Meld deg inn og få tre måneder gratis medlemskap
Norsk Lektorlag har vokst fra en liten interesseorganisasjon til en fagforening med godt over 8000 medlemmer. Og flere skal vi bli! Vi feirer 25-årsjubileum med en gave til alle som melder seg inn i l...
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags generalsekretær trer av
Nina Sandborg har informert sentralstyret om at hun ønsker å tre ut av rollen som generalsekretær i Norsk Lektorlag. Sandborg har hatt stillingen siden juli 2018 og har jobbet i Norsk Lektorlag siden ...