image-8
Korona

Rødt nivå for videregående i Oslo

Oslo kommune går til rødt nivå på videregående skole, voksenopplæring og fagskole. Troms og Finnmark skal ha digital undervisning for videregående i to uker.
AVRedaksjonen
06. november, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

I Oslo skal videregående skoler og voksenopplæringen skal drive på rødt nivå fra mandag for å begrense smittespredningen.

Det sa skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) da Oslo kommune presenterte nye og strengere koronatiltak fredag 6. november.

Rødt nivå innebærer blant annet skjerpede krav til avstand og kontakt på skolene.

– Det må være minst en meters avstand mellom lærere og elever i alle situasjoner, sa skolebyråden.

Stenger ikke skolene

Thorkildsen understreket at rødt nivå ikke betyr stengte skoler. Hun sa at elevene på videregående må være forberedt på både digital undervisning og undervisning på skolen.

Barnehager og barneskoler skal fortsatt operere på gult nivå. Ungdomsskoletrinnet skal planlegge for rødt nivå, men skal ikke ha rødt nivå foreløpig. Dette skal vurderes de neste to ukene.

Ikke digital undervisning i Troms og Finnmark likevel

Troms og Finnmark fylkeskommune varslet før helgen at videregående skoler i fylket skulle bruke digital opplæring fra og med mandag og i to uker fremover. Det vil si at elevene ikke skulle møte på skolen. Dette tiltaket viste det seg at fylket ikke kunne gjøre.

Fylkesmannen presiserte at fylkeskommunen ikke kan ta en slik beslutning. Det er kommunen og smittevernoverlege i kommunen som bestemmer hvilke tiltak som skal gjøres på de ulike skolene.

Denne uken startet testingen av alle elever på Kongsbakken og Tromsdalen videregående skole i Tromsø. Resultatene viser at det er mye ukjent smitte.

Saken en rettet 9. november: Informasjonen om hva som skjer i Troms og Finnmark er oppdatert. Red.

se mer innhold fra kategorien

Korona
smittevern

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Vanskelig vurdering i vår
Avlyst eksamen og ingen fraværsgrense gir utfordringer i klasserommet og i vurderingsarbeidet. – Det kan bli mye ekstra jobb for lærere og lektorer fram mot sommeren, sier Helle Christin Nyhuus, leder...
Nyheter
Å avlyse eksamen gir flere negative konsekvenser
I Norsk Lektorlags høringsinnspill om avlysning av eksamen har vi gjentatt vårt hovedsyn. Lektorlaget er bekymret for at konsekvensene for avlysningen av både skriftlig og muntlig eksamen ikke har bli...
Nyheter
Hylekoret må ikke få avlyse eksamen
Pandemien har vart i nesten to år. Det er ikke det samme som at to år med skolegang har vært fullstendig ødelagt.