image-4
Arbeid

Rødt nivå for videregående i Oslo

Oslo kommune går til rødt nivå på videregående skole, voksenopplæring og fagskole. Troms og Finnmark skal ha digital undervisning for videregående i to uker.
AVRedaksjonen
06. november, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

I Oslo skal videregående skoler og voksenopplæringen skal drive på rødt nivå fra mandag for å begrense smittespredningen.

Det sa skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) da Oslo kommune presenterte nye og strengere koronatiltak fredag 6. november.

Rødt nivå innebærer blant annet skjerpede krav til avstand og kontakt på skolene.

– Det må være minst en meters avstand mellom lærere og elever i alle situasjoner, sa skolebyråden.

Stenger ikke skolene

Thorkildsen understreket at rødt nivå ikke betyr stengte skoler. Hun sa at elevene på videregående må være forberedt på både digital undervisning og undervisning på skolen.

Barnehager og barneskoler skal fortsatt operere på gult nivå. Ungdomsskoletrinnet skal planlegge for rødt nivå, men skal ikke ha rødt nivå foreløpig. Dette skal vurderes de neste to ukene.

Ikke digital undervisning i Troms og Finnmark likevel

Troms og Finnmark fylkeskommune varslet før helgen at videregående skoler i fylket skulle bruke digital opplæring fra og med mandag og i to uker fremover. Det vil si at elevene ikke skulle møte på skolen. Dette tiltaket viste det seg at fylket ikke kunne gjøre.

Fylkesmannen presiserte at fylkeskommunen ikke kan ta en slik beslutning. Det er kommunen og smittevernoverlege i kommunen som bestemmer hvilke tiltak som skal gjøres på de ulike skolene.

Denne uken startet testingen av alle elever på Kongsbakken og Tromsdalen videregående skole i Tromsø. Resultatene viser at det er mye ukjent smitte.

Saken en rettet 9. november: Informasjonen om hva som skjer i Troms og Finnmark er oppdatert. Red.

se mer innhold fra kategorien

Arbeid
koronasmittevern

Flere artikler du kanskje er interessert i

Arbeid
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Arbeid
Sett av mer til videreutdanning
– Krav til og finansiering av utdanning og videreutdanningstilbudet – på fagenes premisser – må økes, understreket Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus på høring om statsbudsjettet.
Arbeid
Utfordrer ny kunnskapsminister
I dag ble det kjent at Kari Nessa Nordtun blir ny kunnskapsminister. – Lektorlaget gratulerer Nordtun med statsrådposten. Vi håper hun sørger for at reglene for tilsetting av lærere blir endret slik a...