Helle intervjues av TV2
Lønn

Prosessen hos riksmekler fortsetter

Norsk Lektorlag har vært i møte hos Riksmekler i dag. – For oss er det viktig å være i tydelig dialog om våre primære krav, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
18. september, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Norsk Lektorlag, Utdanningsforbundet, Skolenes Landsforbund og KS deltok på møtet som startet klokken 12.00 i Oslo sentrum. Møtene ble avsluttet etter to drøye timer.

– Dette er en helt ekstraordinær og krevende streik, og meklingen bærer preg av dette. Vi ønsker å få til en løsning og unngå tvungen lønnsnemnd. Derfor har vi foreløpig vært villig til å fortsette prosessen hos Riksmekler, sier Helle Christin Nyhuus.

I tillegg til økonomi har Norsk Lektorlag spilt inn alternative systemer for lønnsfastsettelse.

– Norsk Lektorlag mener at på sikt må vi få et annet lønnssystem for våre medlemmer. Vi ønsker et system med kollektive lokale lønnsforhandlinger uten sentralt bestemt ramme eller kriterier. Dagens system med sentral lønnsdannelse har blitt praktisert i 20 år uten å fungere for Lektorlagets medlemmer.

Nyhuus beklager overfor alle elever og berørte av streiken.

– Vi er veldig bekymret for alle de som blir berørt av streiken. Vi vet med sikkerhet også at alle våre streikende medlemmer helst vil undervise. Det er KS som sitter på nøkkelen for å få løst denne konflikten, sier hun.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjørstreik

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...