Helle intervjues av TV2
Lønn

Prosessen hos riksmekler fortsetter

Norsk Lektorlag har vært i møte hos Riksmekler i dag. – For oss er det viktig å være i tydelig dialog om våre primære krav, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
18. september, 2022

Norsk Lektorlag, Utdanningsforbundet, Skolenes Landsforbund og KS deltok på møtet som startet klokken 12.00 i Oslo sentrum. Møtene ble avsluttet etter to drøye timer.

– Dette er en helt ekstraordinær og krevende streik, og meklingen bærer preg av dette. Vi ønsker å få til en løsning og unngå tvungen lønnsnemnd. Derfor har vi foreløpig vært villig til å fortsette prosessen hos Riksmekler, sier Helle Christin Nyhuus.

I tillegg til økonomi har Norsk Lektorlag spilt inn alternative systemer for lønnsfastsettelse.

– Norsk Lektorlag mener at på sikt må vi få et annet lønnssystem for våre medlemmer. Vi ønsker et system med kollektive lokale lønnsforhandlinger uten sentralt bestemt ramme eller kriterier. Dagens system med sentral lønnsdannelse har blitt praktisert i 20 år uten å fungere for Lektorlagets medlemmer.

Nyhuus beklager overfor alle elever og berørte av streiken.

– Vi er veldig bekymret for alle de som blir berørt av streiken. Vi vet med sikkerhet også at alle våre streikende medlemmer helst vil undervise. Det er KS som sitter på nøkkelen for å få løst denne konflikten, sier hun.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjørstreik

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
– Uvanlig grep viser hvor fastlåst streiken er
Utdanningsforbundets leder Steffen Handal har i dag offentliggjort kravet som forbundet la frem for KS i meklingen. – Dette er et svært uvanlig grep i en mekling, som også viser hvor fastlåst og kreve...
Lønn
Streiken fortsetter i fullt monn
Det er 101 dager siden Norsk Lektorlag varslet Riksmekler at vi ikke kunne godta tilbudet løsningsforslaget som lå på bordet. – Dessverre tværer KS denne streiken ut, og faren for tvungen lønnsnemd øk...
Lønn
Plasserer ansvaret hos KS
«KS blir det lydisolerende glava-laget lokale arbeidsgivere kan gjemme seg bak når lønnsutviklingen for lærere og lektorer skal forklares og forsvares», sa Norsk Lektorlags leder Helle Christin Nyhuus...