Monica Tjelmeland. Bilde.
Om Norsk Lektorlag

Monica Tjelmeland ny generalsekretær i Norsk Lektorlag

Monica Tjelmeland (45) kommer fra stillingen som samfunnspolitisk direktør i Tekna. Hun har solid politisk bakgrunn fra partiet Venstre, og har erfaring fra en rekke stillinger som jurist og advokat.
AVRedaksjonen
23. mars, 2023

Foto: Mikkel Moe

Monica Tjelmeland kommer fra Ryfylke. Hun er 45 år og bor i Oslo. For tiden er hun samfunnspolitisk direktør i Tekna, hvor hun har ansvar for politikkutforming og politisk påvirkningsarbeid. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen.

– Jeg har i hele min utdannelse og yrkesliv vært samfunnspolitisk engasjert. Jeg ser frem til å bidra til at faglig dyktige og engasjerte lærere og lektorer – som er avgjørende for at barn og unge lykkes i framtiden – får bedre vilkår, sier Tjelmeland.

Forut for jobben i Tekna, jobbet Tjelmeland i fem år i Venstres stortingsgruppe, tre år i Skattedirektoratet og flere år som advokat i Osloadvokatene og Advokatfirmaet Thommessen.

– Monica Tjelmeland har en svært spennende bakgrunn med lang erfaring både fra organisasjonsliv, politikk og samfunnsliv. Hun tar med seg blant annet kompetanse om hvordan man som en mindre organisasjon kan bli mer synlig i samfunnsdebatten. Dette vil komme Norsk Lektorlag til gode, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.

Monica Tjelmeland overtar jobben til Nina Sandborg som trer av som generalsekretær 30. juni 2023. Tjelmeland vil starte opp 1. juli 2023.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene i samarbeid med leder av Norsk Lektorlag, styret, tillitsvalgte og ikke minst mine nye kollegaer i sekretariatet, sier Tjelmeland.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Sekretariatet er sommerstengt
Sekretariatet i Norsk Lektorlag er sommerstengt i uke 28, 29 og 30, det vil si fra og med mandag 11. juli til og med fredag 29. juli.
Om Norsk Lektorlag
Lektorlaget i Arendalsuka
Norsk Lektorlags leder Helle Christin Nyhuus skal snakke om både læremiddelsituasjonen, kunstig intelligens i skolen og hva forsoningskommisjonens rapport vil bety for utdanningspolitikken.
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlag søker generalsekretær
Norsk Lektorlag ser etter en strategisk og engasjert generalsekretær.