Monica Tjelmeland. Bilde.
Om Norsk Lektorlag

Monica Tjelmeland ny generalsekretær i Norsk Lektorlag

Monica Tjelmeland (45) kommer fra stillingen som samfunnspolitisk direktør i Tekna. Hun har solid politisk bakgrunn fra partiet Venstre, og har erfaring fra en rekke stillinger som jurist og advokat.
AVRedaksjonen
23. mars, 2023

Foto: Mikkel Moe

Monica Tjelmeland kommer fra Ryfylke. Hun er 45 år og bor i Oslo. For tiden er hun samfunnspolitisk direktør i Tekna, hvor hun har ansvar for politikkutforming og politisk påvirkningsarbeid. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen.

– Jeg har i hele min utdannelse og yrkesliv vært samfunnspolitisk engasjert. Jeg ser frem til å bidra til at faglig dyktige og engasjerte lærere og lektorer – som er avgjørende for at barn og unge lykkes i framtiden – får bedre vilkår, sier Tjelmeland.

Forut for jobben i Tekna, jobbet Tjelmeland i fem år i Venstres stortingsgruppe, tre år i Skattedirektoratet og flere år som advokat i Osloadvokatene og Advokatfirmaet Thommessen.

– Monica Tjelmeland har en svært spennende bakgrunn med lang erfaring både fra organisasjonsliv, politikk og samfunnsliv. Hun tar med seg blant annet kompetanse om hvordan man som en mindre organisasjon kan bli mer synlig i samfunnsdebatten. Dette vil komme Norsk Lektorlag til gode, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.

Monica Tjelmeland overtar jobben til Nina Sandborg som trer av som generalsekretær 30. juni 2023. Tjelmeland vil starte opp 1. juli 2023.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene i samarbeid med leder av Norsk Lektorlag, styret, tillitsvalgte og ikke minst mine nye kollegaer i sekretariatet, sier Tjelmeland.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags landsmøtesaker 2023
I slutten av november kommer over 80 delegater til Oslo for å delta på Norsk Lektorlags landsmøte.
Om Norsk Lektorlag
Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre
Denne høsten er det landsmøte 23 og 24. november. Da skal også nytt sentralstyre velges. Dagens leder Helle Christin Nyhuus er innstilt som leder, Olav S. Myklebust som 1. nestleder og David M. Graatr...