image-7
Lektorbloggen

– Må heve statusen

GNIST-kampanjens hovedmål er å heve statusen til læreryrket. Nå lanseres det en ny film for å skape interesse blant ungdom. – Men det viktigste er at kommuner og fylkeskommuner anstrenger seg mer for å gjøre skolen til en attraktiv arbeidsplass, mener Gro Elisabeth Paulsen.
AVRedaksjonen
07. mars, 2013
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Læreryrket er givende, men også krevende. Vi trenger enda flere sterke kandidater til fremtidens viktigste yrke, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen i en pressemelding i forbindelse med dagens lansering.

Kunnskapsministeren mener at lærernes status er på vei oppover, og viser blant annet til en undersøkelse som NORSTAT/Geelmuyden-Kiese har utført for departementet. Den forteller at 28 prosent av befolkningen kan tenke seg å anbefale læreryrket. For fire år siden var dette tallet 20 prosent. Halvorsen mener samarbeidet som Kunnskapsdepartementet har med partene i skole- og utdanningssektoren de siste fire årene (GNIST), er en viktig forklaring på den positive utviklingen.

Norsk Lektorlag understreker at høyere lønn og bedre arbeidsbetingelser er de viktigste tiltakene for å få til en statusheving for lektorer og lærer. Her må KS som arbeidsgiver være seg sitt ansvar bevisst.

– Det er bra å tenke rekruttering, men det viktigste er å sørge for at dyktige nyutdannede lektorer og lærere faktisk velger å jobbe i skolen – og at de som velger skolen ikke forsvinner etter kort tid i yrket, understreker leder i Norsk Lektorlag, Gro Elisabeth Paulsen.

Følgende organisasjoner og institusjoner er med GNIST-partnerskapet: Kunnskapsdepartementet, KS, LO, NHO, Pedagogstudentene, Studentenes Landsforbund,  Norsk Lektorlag, Utdanningsforbundet, Skolenes Landsforbund, Skolelederforbundet og Nasjonalt råd for lærerutdanning.

Relaterte lenker:

 

 

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lektorbloggen
Lønna er ikkje det ho ein gong var  
Artikkelen til Jon Hustad, «Lektoren er ikkje det han ein gong var», gir blod på tann til lektorar som har varsla opptrapping av skulestreiken til hausten. Noko har gått frykteleg gale når ein lektor ...
Lektorbloggen
Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?