image-10
Lektorbloggen

– Må heve statusen

GNIST-kampanjens hovedmål er å heve statusen til læreryrket. Nå lanseres det en ny film for å skape interesse blant ungdom. – Men det viktigste er at kommuner og fylkeskommuner anstrenger seg mer for å gjøre skolen til en attraktiv arbeidsplass, mener Gro Elisabeth Paulsen.
AVRedaksjonen
07. mars, 2013
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Læreryrket er givende, men også krevende. Vi trenger enda flere sterke kandidater til fremtidens viktigste yrke, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen i en pressemelding i forbindelse med dagens lansering.

Kunnskapsministeren mener at lærernes status er på vei oppover, og viser blant annet til en undersøkelse som NORSTAT/Geelmuyden-Kiese har utført for departementet. Den forteller at 28 prosent av befolkningen kan tenke seg å anbefale læreryrket. For fire år siden var dette tallet 20 prosent. Halvorsen mener samarbeidet som Kunnskapsdepartementet har med partene i skole- og utdanningssektoren de siste fire årene (GNIST), er en viktig forklaring på den positive utviklingen.

Norsk Lektorlag understreker at høyere lønn og bedre arbeidsbetingelser er de viktigste tiltakene for å få til en statusheving for lektorer og lærer. Her må KS som arbeidsgiver være seg sitt ansvar bevisst.

– Det er bra å tenke rekruttering, men det viktigste er å sørge for at dyktige nyutdannede lektorer og lærere faktisk velger å jobbe i skolen – og at de som velger skolen ikke forsvinner etter kort tid i yrket, understreker leder i Norsk Lektorlag, Gro Elisabeth Paulsen.

Følgende organisasjoner og institusjoner er med GNIST-partnerskapet: Kunnskapsdepartementet, KS, LO, NHO, Pedagogstudentene, Studentenes Landsforbund,  Norsk Lektorlag, Utdanningsforbundet, Skolenes Landsforbund, Skolelederforbundet og Nasjonalt råd for lærerutdanning.

Relaterte lenker:

 

 

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...
Lektorbloggen
Lekser, nå igjen
Hvis en familie bestemmer at det beste for sitt barns læring og utvikling er at det ikke skal være lekser, skal det fint la seg gjøre uten at et kommunestyre trenger å vedta at alle skolens barn av de...
Lektorbloggen
På tide med en nasjonal satsing på fremmedspråk
Skal vi lære flere språk, må vi gjøre noe drastisk med språkopplæringen både i skolen og høyere utdanning.