image-7
Lønn

Lønnsoppgjøret i Spekter helse er i gang

Lønnsoppgjøret i Spekter helse ble innledet ved at Akademikerne overleverte sitt krav kl. 09.00 i dag.
AVRedaksjonen
22. april, 2015
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Akademikerne er innstilt på konstruktive og ansvarlige prosesser om lønnsutvikling lokalt på virksomhetene, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse i forbindelse med kravsoverleveringen.

For overenskomstområdene 4 og 10 krever Akademikerne at det gjennomføres reelle, frie forhandlinger på A2- og B-delsnivå uten sentrale føringer.

Formålet med den innledende sentrale forhandlingsrunden er i hovedsak å avklare prosedyrene for de etterfølgende lokale og sentrale forhandlingene. Kravet fra Akademikerne helse inneholder datoer for start og sluttføring av de videre forhandlingene.

Akademikerne forhandler for 19.381 personer i Spekter helse, et forhandlingsområde som omfatter alle helseforetakene. Norsk Lektorlags medlemmer i Spekter helse er spesialpedagoger i helseforetakene.

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...