image-2
Lønn

Lønnsoppgjøret i Oslo: Norsk Lektorlag aksepterer

Sentralstyret i Norsk Lektorlag drøftet meklerens forslag til løsning i Oslo kommune og rådførte seg med fylkeslederne. Et samlet sentralstyre aksepterte resultatet.
AVRedaksjonen
02. juni, 2022

Meklingen i Oslo kommune kom i havn natt til onsdag 25. mai. Norsk Lektorlags representant i Akademikerne Oslo kommunes delegasjon anbefalte forslaget fra riksmekleren. Sentralstyret i Norsk Lektorlag rådførte seg med fylkeslederne og drøftet resultatet, og kom frem til at man aksepterer forslaget til løsning.

Selv om rammen for oppgjøret ble den samme som i KS, det vil si en samlet gjennomsnittlig årslønnsvekst på 3,84 prosent, blir resultatet annerledes for lektorstillingene i Oslo kommune enn i KS:

I Oslo får de med høyere utdanning som lektorer bedre uttelling av oppgjøret, mens KS hadde en klar prioritering av fagarbeidere og de med lavere utdanning.

Kontaktlærertillegget og kontaktlærerressurs blir økt både i grunnskolen og i videregående skole.

I tillegg inneholder meklers forslag en tilslutningsavtale som gir våre medlemmer mer innflytelse. Avtalen gjør at Norsk Lektorlags medlemmer er part i lokale forhandlinger om arbeidstidsordninger på den enkelte skole. Dette er et lite stykke på vei mot målet om fulle partsrettigheter i Oslo.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
oslo kommunetariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i KS: Tilbudet prioriterte ikke våre medlemmer
Norsk Lektorlag avviste meklers forslag til løsning i lønnsoppgjøret i KS. Forslaget prioriterer ikke de med lang utdanning og lang ansiennitet.
Lønn
Lønnsoppgjøret i KS: Enstemmig nei fra Norsk Lektorlags sentralstyre
Sentralstyret i Norsk Lektorlag har i dag drøftet meklerens forslag til resultatet i KS og falt ned på et nei. Dette betyr at det blir streik i kommunal sektor.
Lønn
Lønnsoppgjøret i Oslo kommune: Hva skjer nå?
Her er mer informasjon om hva som skjer videre i forbindelse med lønnsoppgjøret i Oslo kommune.