image-3
Lønn

Lønnsoppgjøret i KS i mål

Akademikerne har kommet til enighet med arbeidsgiver i lønnsoppgjøret i KS. - Ut fra forutsetningene for dette mellomoppgjøret er NLL ikke misfornøyd med resultatet. Resultatet innebærer at våre medlemmer får mellom 6200 og 16 200 kr fra 1. mai 2015, sier Jon Sand, Norsk Lektorlags representant i Akademikerne kommune.
AVRedaksjonen
30. april, 2015
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Oppgjøret gir isolert sett en lønnsvekst på ca. 3,2 prosent i år, men sett under ett er lønnsutviklingen for tariffperioden 2014 – 16 den samme som for konkurranseutsatt sektor.

Årets mellomoppgjør har vært preget av innfasingen av det nye garantilønnssystemet og et stort overheng fra i fjor.

– Vi ser nå frem mot hovedtariffoppgjøret neste år, der vi også kan forhandle om endringer i avtaletekstene. Da blir det viktig å sikre at lektorer får fastsatt sin lønn på samme måte som andre akademikergrupper i KS, sier forhandlingsleder Jan Olav Birkenhagen i Akademikerne kommune.

 

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.
Lønn
Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune
– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
Lønn
Lønnsoppgjøret: Bryter forhandlingene i kommunal sektor
– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.