image-2
Lønn

Lønnsoppgjøret i KS: Enstemmig nei fra Norsk Lektorlags sentralstyre

Sentralstyret i Norsk Lektorlag har i dag drøftet meklerens forslag til resultatet i KS og falt ned på et nei. Dette betyr at det blir streik i kommunal sektor.
AVRedaksjonen
31. mai, 2022

Norsk Lektorlags representant i Akademikernes forhandlingsutvalg sa nei til meklerens forslag i årets lønnsoppgjør. Det er sentralstyret oppgave å ta stilling og ta den endelige avgjørelsen.

– Sentralstyret har drøftet forslaget, og fylkeslederne er også blitt rådført. Et enstemmig sentralstyre sa nei til meklerens forslag. Det betyr at Norsk Lektorlag går ut i streik, sier Helle Christin Nyhuus leder i Norsk Lektorlag.

Hovedgrunnen for et nei er profilen på oppgjøret hvor de med høy utdanning og erfaring blir nedprioritert.

–Vi har hatt to år med reallønnsnedgang, og prisveksten er høy. Forslaget verdsetter ikke kvalifiserte lektorer som har stått lenge i jobb, sier Helle Christin Nyhuus.

Dette betyr at Norsk Lektorlag vil gå til streik. Dette kan tidligst skje to uker fra meklerens forslag ble fremlagt.

–  Sentralstyret vil komme tilbake med informasjon om streikeuttak og når streiken blir iverksatt. Alle medlemmer som blir tatt ut i streik vil bli informert om det.

Sentralstyret vedtak lyder som følger:

«Sentralstyret i Norsk Lektorlag har drøftet meklerens forslag til resultat for lønnsoppgjøret 2022 i KS-området, og rådført seg med fylkeslederne. Sentralstyret sier enstemmig nei til forslaget.»

NB! Dette vedtaket gjelder kun ks-sektoren. Ikke Oslo kommune.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
kslønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...