image-5
Lønn

Lønnsoppgjøret i KS: Enstemmig nei fra Norsk Lektorlags sentralstyre

Sentralstyret i Norsk Lektorlag har i dag drøftet meklerens forslag til resultatet i KS og falt ned på et nei. Dette betyr at det blir streik i kommunal sektor.
AVRedaksjonen
31. mai, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Norsk Lektorlags representant i Akademikernes forhandlingsutvalg sa nei til meklerens forslag i årets lønnsoppgjør. Det er sentralstyret oppgave å ta stilling og ta den endelige avgjørelsen.

– Sentralstyret har drøftet forslaget, og fylkeslederne er også blitt rådført. Et enstemmig sentralstyre sa nei til meklerens forslag. Det betyr at Norsk Lektorlag går ut i streik, sier Helle Christin Nyhuus leder i Norsk Lektorlag.

Hovedgrunnen for et nei er profilen på oppgjøret hvor de med høy utdanning og erfaring blir nedprioritert.

–Vi har hatt to år med reallønnsnedgang, og prisveksten er høy. Forslaget verdsetter ikke kvalifiserte lektorer som har stått lenge i jobb, sier Helle Christin Nyhuus.

Dette betyr at Norsk Lektorlag vil gå til streik. Dette kan tidligst skje to uker fra meklerens forslag ble fremlagt.

–  Sentralstyret vil komme tilbake med informasjon om streikeuttak og når streiken blir iverksatt. Alle medlemmer som blir tatt ut i streik vil bli informert om det.

Sentralstyret vedtak lyder som følger:

«Sentralstyret i Norsk Lektorlag har drøftet meklerens forslag til resultat for lønnsoppgjøret 2022 i KS-området, og rådført seg med fylkeslederne. Sentralstyret sier enstemmig nei til forslaget.»

NB! Dette vedtaket gjelder kun ks-sektoren. Ikke Oslo kommune.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
kslønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...