image-9
Om Norsk Lektorlag

Lektorlagets utdanningspolitikk i støpeskjeen

Nå fornyer Norsk Lektorlag utdanningspolitikken, alle medlemmer inviteres til høringen om kompetansekrav, vurdering, arbeidsmiljø, og mye mer.
AVRedaksjonen
06. februar, 2019
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Norsk Lektorlags landsmøte skal i november 2019 behandle skolepolitisk program. Sentralstyret i Norsk Lektorlag gav høsten 2018 et utvidet fagpolitisk utvalg oppdraget å utarbeide forslag til nytt program for Norsk Lektorlags utdanningspolitikk.

Det nye programmet skal synliggjøre hva Norsk Lektorlag mener på sentrale områder i utdanningspolitikken, skal gi fornyelse men samtidig ivareta vår fagpolitiske identitet. . Programkomitéen har i politikkutviklingen også søkt å ivareta den bredden Norsk Lektorlag nå representerer i Lærer-Norge.

Førsteutkastet til program er sendt på høring i hele organisasjonen, du finner det som vedlegg til Lektorbladet og her (PDF).

Slik deltar du i høringen:

  1. Alle medlemmer, lokallag, studentlag og fylkeslag i Norsk Lektorlag kan foreslå endringer til dette utkastet.
  2. Enkeltmedlemmer har fått e-post med personlig invitasjon til å sende inn endringsforslag.
  3. Forslagene behandles så i hvert fylkeslag, du må derfor sende inn ditt/dine forslag tre arbeidsdager før møtet der fylket ditt behandler programmet.
  4. Du får beskjed fra fylkeslaget ditt om dato for behandling i ditt fylke.
  5. Studentlagene og lag på arbeidsplassene får egne invitasjoner til å diskutere programmet.
  6. Alle forslag må utformes som konkrete omformuleringer, strykninger eller tillegg (nye forslag) og må ha referanse til linjenummer i førsteutkastet. Kommentarer uten konkrete forslag prioriteres til sist.

Vi håper på mange gode høringssvar!

Helle Christin Nyhuus
programkomitéens leder

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk LektorlagUtdanning

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Om Norsk Lektorlag
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.
Om Norsk Lektorlag
Meld deg inn og få tre måneder gratis medlemskap
Norsk Lektorlag har vokst fra en liten interesseorganisasjon til en fagforening med godt over 8000 medlemmer. Og flere skal vi bli! Vi feirer 25-årsjubileum med en gave til alle som melder seg inn i l...