image-9
Nyheter

Krever lønnsløft for akademikere i staten

- Velferdsstaten er avhengig av kvalifisert arbeidskraft. Et lønnsløft for akademikere må nå til dersom staten skal rekruttere og beholde akademikere i fremtiden, sier forhandlingsleder for Akademikerne stat, Rikke Ringsrød.
AVRedaksjonen
27. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Lønnsoppgjøret i staten startet i dag, onsdag 27. mars, klokken 10.00

Akademikerne stat krever at all disponibel økonomi avsettes til lokale forhandlinger, med virkningsdato 1. mai.

– Vi ser en stadig økende avstand i lønn mellom akademikere i staten sammenliknet med privat sektor. I 2010 var lønnsgapet økt til over 200 000 kroner. Skal staten være en konkurransedyktig arbeidsgiver, må akademikere få et solid lønnsløft i årets oppgjør, sier Ringsrød.

Lokal fordeling gir gode løsninger
Forhandlingssystemet i staten innebærer at fem personer i Oslo avgjør lønnsdannelsen i hele landet. Systemet er foreldet og sentralistisk og tar ikke høyde for at det er store geografiske forskjeller i Norge med hensyn til behov og tilgang på ulike typer kompetanse. Derfor krever Akademikerne også i år at pengene fordeles lokalt. – Kun en lokal fordeling sikrer en tilpasning til ulike lokale behov. Svarene på lokale utfordringer ligger ikke alltid i Oslo, mener Ringsrød.

Det er leder for juridisk kontor Nina Sandborg som representerer Norsk Lektorlag i Akademikerne stats utvalg gjennom forhandlingene.

Fristen for avslutning av forhandlingene er 30. april klokken 24.00.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Nyheter
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Nyheter
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.