image-3
Nyheter

Krever lønnsløft for akademikere i staten

- Velferdsstaten er avhengig av kvalifisert arbeidskraft. Et lønnsløft for akademikere må nå til dersom staten skal rekruttere og beholde akademikere i fremtiden, sier forhandlingsleder for Akademikerne stat, Rikke Ringsrød.
AVRedaksjonen
27. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Lønnsoppgjøret i staten startet i dag, onsdag 27. mars, klokken 10.00

Akademikerne stat krever at all disponibel økonomi avsettes til lokale forhandlinger, med virkningsdato 1. mai.

– Vi ser en stadig økende avstand i lønn mellom akademikere i staten sammenliknet med privat sektor. I 2010 var lønnsgapet økt til over 200 000 kroner. Skal staten være en konkurransedyktig arbeidsgiver, må akademikere få et solid lønnsløft i årets oppgjør, sier Ringsrød.

Lokal fordeling gir gode løsninger
Forhandlingssystemet i staten innebærer at fem personer i Oslo avgjør lønnsdannelsen i hele landet. Systemet er foreldet og sentralistisk og tar ikke høyde for at det er store geografiske forskjeller i Norge med hensyn til behov og tilgang på ulike typer kompetanse. Derfor krever Akademikerne også i år at pengene fordeles lokalt. – Kun en lokal fordeling sikrer en tilpasning til ulike lokale behov. Svarene på lokale utfordringer ligger ikke alltid i Oslo, mener Ringsrød.

Det er leder for juridisk kontor Nina Sandborg som representerer Norsk Lektorlag i Akademikerne stats utvalg gjennom forhandlingene.

Fristen for avslutning av forhandlingene er 30. april klokken 24.00.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Nyheter
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Nyheter
Lektorlaget vil beholde eksamen i grunnskolen
– Eksamenskarakterene fra ungdomstrinnet er viktige både for den enkelte eleven og for samfunnet, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag. Et flertall i kvalitetsutviklingsutvalget anbefa...